TFF'den profesyonel ligler için yüzde 100 seyirci kapasitesi kararı

28.10.2021 - 19:47 | Son Güncellenme: 29.10.2021 - 18:56

Türkiye Futbol Federasyonu, 9 Kasım'dan itibaren profesyonel liglerdeki stadyumlara tam kapasitede seyirci alınmasına karar verildiğini açıkladı.

TFF'den profesyonel ligler için yüzde 100 seyirci kapasitesi kararı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklenen seyirci kararı geldi. TFF, 9 Kasım tarihinden itibaren profesyonel liglerdeki stadyumlara %100 kapasiteyle seyirci alınmasına karar verildiğini duyurdu.

İki doz aşı şartı sürecek

Buna göre 2 doz aşısını olan herkes 9 Kasım 2021'den itibaren stadyumlara giriş yapabilecek. TFF'nin açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı:

 

"T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 07.09.2021 tarihinde 12 yaş ve üstü kişilere aşı hakkı tanınması ile beraber başlayan 60 günlük sürenin tamamlanacağı 09.11.2021 tarihinde 12-17 yaş arası kişiler de aşı takvimini tamamlama imkânına sahip olacaklardır.

 

 

Taraftarlar için yaş ayrımı yapılmayacak

Bu sebeple 09.11.2021 tarihinden itibaren tribünlere seyirci olarak yaş ayrımı yapılmaksızın sadece T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen aşılardan en az iki doz aşı olanlar ya da Covid-19 hastalığını geçirmiş olup, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan bir doz aşı olarak aşı takvimini tamamlamış olanlar ile Covid-19 hastalığını geçirip üzerinden 180 gün geçmemiş olan kişilerin "Müsabakalarda Uygulanacak Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat" ile belirlenen Stadyumlara Giriş Şartlarına uygun olarak stadyumlara tam (%100) kapasite ile seyirci alınması uygun bulunmuştur.

 

PCR testi uygulamasına son 

Stadyumlara tam kapasite ile seyirci alındığında oluşabilecek bulaş riskini en düşük seviyede tutmak amacı ile 09.11.2021 tarihinden itibaren tüm müsabakalara hangi yaş grubunda olursa olsun aşı takvimini tamamlamamış kişilerin alınmaması toplum sağlığında risk yönetimi açısından uygun olacaktır. Dolayısı ile 09.11.2021 tarihinden itibaren lig müsabakalarına artık PCR testi ile seyirci alınması söz konusu olmayacaktır.

Tribünde maske ve mesafe vurgusu

Tüm bunlarla birlikte mevsimsel grip olgularının arttığı bu dönemde, hem Covid-19 hem de gripten korunmak için pandemi ile mücadelede elimizdeki en önemli silah olan aşılanma yanında her alanda olduğu gibi tribünde de maske (stadyuma girişten çıkışa kadar maskenin çıkarılmaması), mesafe (seyircilerin kendi koltuklarında oturması ve tezahürat ile gol sevinci sırasında bulaş riski yaratacak şekilde mesafe kuralını bozmamaları) ve hijyene azami özen gösterilmesinin çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak doğru olacaktır."

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi tam kapasiteyle 

Bu kararın ardından Süper Lig'de sıradaki derbi olan Galatasaray-Fenerbahçe maçına da yüzde 100 kapasiteyle taraftar alınabilecek. İki takım kozlarını 21 Kasım'da Galatasaray Nef Stadyumu'nda paylaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler