STB akademi nedir? Ne kadar maaş veriyorlar?

19.10.2020 - 23:15 | Son Güncellenme: 19.10.2020 - 23:16

Çukur Dizisinde gündeme gelen STB akademi hakkında araştırmalar sürüyor. Bazı kullanıcılar STB akademi nedir ve ne işe yarıyor, kimler başvuru yapabilir, kimleri alıyorlar, ne iş yapıyorlar ve alanları nedir? İşte tüm detaylar...

STB akademi nedir? Ne kadar maaş veriyorlar?

Çukur Dizisinde gündeme gelen STB akademi hakkında araştırmalar sürüyor.  İşte tüm detaylar...

STB akademi nedir?

İlgi'de kayıtlı Ticaret Bakanlığı yazısında, 5 Mart 2020 tarihinde kamuoyuna duyurusu yapılarak erişime açılan Sanal Ticaret Akademisi hakkında bilgi verilmektedir. Sanal Ticaret Akademisi, ilgili Bakanlık tarafından Türk ticaret ve ihracat ekosistemini güçlendirme amacıyla geliştirilen, girişimcilere, esnaflara, sanatkârlara, öğrencilere, çalışanlara ve kariyerine katkı sağlamak isteyen tüm vatandaşlara yönelik bir uzaktan eğitim platformudur.

Platform, 7/24 erişim olanağı sağlamakla birlikte ücretsiz ve herkese açık olup; "Dış Ticaret", "İç Ticaret","Girişimcilik" olmak üzere 3 adet sertifikalı eğitim programını hizmete sunmaktadır. Sanal Ticaret Akademisi'nin, firma kapasitelerini geliştirme, girişimcilerin şirketleşme sürecini kolaylaştırma ve vatandaşların kariyerine katkı sağlamasını teminen ilgili Bakanlık tarafından basın, sosyal medya, web sayfası vb. yöntemlerle tanıtımı yapılmaktadır. 

Bu itibarla, belirtilen platformun başta firmalar ve girişimciler olmak üzere daha fazla sayıda vatandaşa erişiminin sağlanması ve etkili tanıtımının yapılabilmesi için ilgili Bakanlıkça, Oda ve Borsa üyelerine duyurusu yapılarak; web sayfalarında kolayca fark edilebilen bir alanda Sanal Ticaret Akademisi logo, isim ve http://akademi.ticaret.gov.tr bağlantısına yer verilmesi, sosyal medya hesaplarında ve süreli yayınlarda tanıtımının yapılması talep edilmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler