Süleyman Hurma: "Ligin 22 takım olması için birtakım çalışmalar var"

01.08.2020 - 14:19 | Son Güncellenme: 01.08.2020 - 14:42

Fatih Karagümrük haberleri... Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan 22 takım açıklaması. Hurma ligin 22 takım olmasını destekliyor mu? İşte detaylar...

Süleyman Hurma: "Ligin 22 takım olması için birtakım çalışmalar var"

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Fatih Karagümrük başkanı Süleyman Hurma gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hurma, "Ligin 22 takım olması için birtakım çalışmalar var. Öyle bir şey olursa, biz de gönülden destekliyoruz" dedi. 

Lig'in 22 takım olması için birtakım çalışmaların olduğunu söyleyen Hurma, "Ligin 22 takım olması için birtakım çalışmalar var. Öyle bir şey olursa, biz de gönülden destekliyoruz. Madem düşme olmadı, bazı kulüpler de çok ciddi yatırımlar yaptı, onlar da olsun" dedi. 

Demirspor'a karşı kazanmanın kolay olmadığını ifade eden Hurma, "Adana Demirspor'a karşı kazanmak kolay değildi. Nitekim son penaltıyla oldu. Onlar da kazanabilirdi, biz kazandık. Onlara da önümüzdeki sezon için başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Bu kulübü Avrupa'da yarışır hale getireceklerini vurgulayan Hurma, "Bu kulübü aldığımda bir röportajım vardı, 'Karagümrüklüler bayraklarını sandıklardan çıkarsınlar. Biz, bu tarihi kulübü Avrupa kupalarında yarışır hale getireceğiz.' diye. Şükürler olsun o yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Hoş ve güzel bir şey bizim için ama çok da abartmamamız lazım. Her bir başarı, bir üst seviyeye meydan okumaktır. Şu anda daha üst bir seviyeye geldik, oraya hazır olmamız lazım. Süper Lig'e renk katacağımızı, çetin bir takım olacağımızı düşünüyorum. Buranın bir ruhu var, tarihi bir dokusu var. Burası olsun çok isterim. Çeşitli sebeplerden olamıyorsa da, İstanbul'un herhangi bir yerinde Karagümrüklülerin bir stadı olsun istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Uzun vadede başarı elde etmek istediklerini belirten Hurma, "Fatih Karagümrük'te kısa vadeli hedefimiz, Avrupa kupalarına katılan bir takım olmak. Uzun vadeli hedefimiz de uluslararası bir başarı elde etmek" açıklamasını yaptı.

Oyunculara tekliflerin olduğunu belirten Hurma, "7-8 oyuncumuz ciddi şekilde büyükler, yurt dışı ve diğer kulüpler tarafından isteniyor. Yerini dolduramayacağımız oyuncuyu bırakmamız mümkün değil. Bazı oyuncularımız, bu ligi bile domine edebilecek futbolcular. Kendimizi çok iyi kontrol etmemiz lazım" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler