Süper Kupa'da 1 seyirciye 900 koltuk!

22.01.2021 - 11:49 | Son Güncellenme: 22.01.2021 - 13:56

Son dakika haberleri... Trabzonspor ile Başakşehir arasında oynanacak olan Süper Kupa final maçı 27 Ocak Çarşamba günü saat 20:45'te başlayacak ve maç seyircili oynanacak. Detaylar haberimizde...

Süper Kupa'da 1 seyirciye 900 koltuk!

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Trabzonspor ile Medipol Başakşehir arasında İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Süper Kupa final karşılaşmasına 80 seyirci alınacağı açıklandı.

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, daha önce 30 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak Şampiyonlar Ligi finali için Atatürk Olimpiyat Stadı'nın UEFA'dan tam not aldığını ve stadın 72 bin kapasiteye çıktığını açıklamıştı. 

Servet Yardımcı: "72 bine ulaştı"

Yardımcı, "2076 adet yeni protokol koltuğu yerleştirildi. Zemin çevresinde yer alan tartan pistin olduğu bölüm, 80 santimetre aşağıya indirildi. Böylece statta artık sahayı tam olarak göremeyen koltuk sayısı sıfıra indirildi. Dolayısıyla kapasite 72 bine ulaştı. Tüm bu yenilenmeler, UEFA Şampiyonlar Ligi standartlarına göre yapıldı. İç mekan ve en önemlisi saha aydınlatılması tamamen yenilendi. Sahanın var olan zemini ise kaldırıldı ve yerine yepyeni teknoloji ile hibrit çim yapıldı. Zemin şu anda bile oynamaya hazır durumda" şeklinde konuşmuştu.

Covid-19 Talimatı'nda değişiklik

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün resmi internet sitesinden Covid-19 Talimatı'nda yapılan değişikliği açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "TFF Yönetim Kurulu'nun 21.01.2021 tarihli toplantısında Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ta Süper Kupa Müsabaka finaline ilişkin değişiklik yapıldı" ifadeleri kullanıldı.

Süper Kupa'da 1 seyirciye 900 koltuk

 

Yapılan bu değişikliğe göre, Trabzonspor ile Medipol Başakşehir arasında oynanacak olan Süper Kupa karşılaşmasına 80 seyirci alınmasına karar verildi.

Buna göre, 72 bin kapasiteli Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçında 1 taraftara yaklaşık olarak 900 koltuk düşüyor.

Peki, Covid-19 Talimatı'nda tam olarak ne yazıyor?

MADDE 1

1- Bu Talimat, 2020 - 2021 Sezonunda Covid-19 salgın hastalığından dolayı profesyonel futbol ligleri ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakaları ve TFF Süper Kupa müsabakası organizasyonuna ilişkin özel koşulları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.

2- Bu talimatta yer alan özel düzenlemeler saklı kalmak koşuluyla müsabakaların oynanmasına yönelik diğer Talimat ve Lig Statülerinde yer alan hükümler aynen uygulanır.

MADDE 2

Bu Talimat, Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa müsabakalarına katılan Kulüpler ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarına katılmaları halinde Bölgesel Amatör Lig Kulüpleri ve bu müsabakalara katılan kulüplerin yönetici, teknik adam, futbolcu, görevlileri, müsabaka görevlileri, medya ve yayıncı kuruluş mensuplarını ve diğer kişileri kapsar.

GEÇİCİ MADDE- 4

TFF Süper Kupa müsabakasında, işbu Talimatın 9. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen kişilere ilaveten kulüplerin sponsorları, futbolcu aileleri ve misafirleri için 80 kişi stadyuma girebilir. Bu şekilde stadyuma girecek kişilerin listesi isim, TC Kimlik No ve HES Kodlarını içerir bir şekilde müsabakadan önce kulüpler tarafından TFF’ye gönderilir. TFF Süper Kupa müsabakası.

Peki maç ne zaman?

Daha önce Katar'da oynanacağı açıklanan Trabzonspor - Başakşehir Süper Kupa final mücadelesi 27 Ocak Çarşamba günü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve maç saat 20:45'te başlayacak.

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 26 Kasım'da yaptığı açıklamada Süper Kupa finalini Katar’da oynatmayı planladıklarını açıklamıştı. Ayrıca, TFF Süper Kupa ilk 3 yıl Almanya’da sahiplerini bulmuştu. Maçlar, Frankfurt, Köln ve Duisburg şehirlerinde oynanmıştı.

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler