Süper Lig 24. hafta panoraması

03.03.2020 - 02:20 | Son Güncellenme: 03.03.2020 - 00:05

Ajansspor her hafta olduğu gibi bu haftada Lig Panoraması yayınlıyor... Yazının içeriğinde, Süper Lig 24. haftanın ilk 11'i, en iyi oyuncusu, haftanın golü, maçın öyküsü, haftanın tribünü ve daha fazlası bulunuyor. Detaylar Haberimizde...

Süper Lig 24. hafta panoraması

Süper Lig 24. Hafta panoraması

Süper Lig 24. haftasına girmeden önce sınırımız Suriye’den aldığımız üzücü haberden sonra futbola odaklanmakta zorluklar yaşadık. Kulüplerimiz, oyuncularımız, hep birlikte olduğumuzu gösteren paylaşımlarla bir nebze olsun bizleri rahatlatmaya yönelik adımlar attı. Fatih Terim, Hamza Hamzaoğlu’nun maç sonunda birlikte açıklama yapması, Sumudica ve Okan Buruk, röportaja birlikte çıkması… Fenerbahçe- Antalyaspor maçından önce seremoniye oyuncuların birlikte çıkıp saygı duruşu ve istiklal marşını birlikte okuması.. Yerli yabancı oyuncuların Asker selamı vermesi… Daha nice olan olaylar… İşte 24. haftaya böyle bir giriş yaptık. Şimdi ise haftanın en önlemli gördüğümüz anlarını birlikte inceleyelim.

Ali Bozkurt / Ajansspor

2020’de Avrupa’nın en iyisi Galatasaray oldu. Ligin ilk yarısında beklide bulunduğu konuma ulaşması zor gözüken Galatasaray, ilk yarı 7 galibiyet, 6 beraberlik ve  4 yenilgi alarak liderin 10 puan gerisinde 7. sırada bitirdi.

Avrupa’nın önde gelen 9 liginde 2020’de tüm maçlarını kazanan tek takım olarak liderliğini sürdürüyor.  2020’de çıktığı 7 maçta 7 galibiyet aldılar.

Şimdi ise Haftanın enlerine geçelim…

Haftanın 11’i

Haftanın Takımı: Beşiktaş

Güçlü rakibi Alanyaspor’a karşı oynadığı oyunla beğenileri hak eden Beşiktaş. 18 şut, %60 topla oynama %85 pas isabeti ile maça ağırlığını koydu. Alanyaspor deplasmanında 3 puan alarak haftanın takımı olmayı başardı.

Haftanın Teknik Direktörü: Hüseyin Çimşir

Trabzonspor'da bu yükü kaldırabilecek mi denilen Hüseyin Çimşir elini değdirdiği takımı ilerletmeye devam ediyor. Bu hafta yine kusursuz oyun oynatarak takımının farklı kazanmasında emeği çok oldu. Haftanın teknik direktörü Hüseyin Çimşir!

Haftanın oyuncusu: Nwakaeme

45 dakika sahada kaldı oyunun ikinci yarısı dahil olan Nwakaeme, 77’de penaltı kazandırdı, 86’da gol attı, 90+8’de ise Ndiaye’ye asist yaparak maçın ve haftanın kahramanı oldu.

Haftanın golü: Hakan Özmert

Antalyaspor’un 34 yaşındaki oyuncusu Hakan Özmert, bu hafta Fenerbahçe’ye attığı şık gol haftanın en iyi golü olarak seçilmeye hak kazandı. Zorluk derecesi olarak derbiden hüsranla çıkmış, 20 yıl sonra kendi evinde Galatasaray’a kaybetmiş Fenerbahçe’ye karşı bu golü atmak zor olabilirdi ki başardı. Taraftarını umutlandırmak adına sahaya çıkan Fenerbahçe, son saniyelerde golü bulsa da 2-2  sonuçla ayrıldı. Hakan’ın bu golü ise haftanın golü adaylarında en üst sırayı aldı.

Haftanın hakemi: Arda Kardeşler

Galatasaray – Gençlerbirliği maçının hakemi Arda Kardeşler, yardımcıları Volkan Ahmet Narinç ile Hakan Yemişken, dördüncü hakemi ise Onur Özütoprak. Olarak seçiyoruz.

Haftanın Tribünü olarak maç öncesinde şehitlerimizin ismini tek tek haykıran tüm takım taraftarını seçiyoruz.

Haftanın Manşeti

Haftanın Olayı

 Ersun Yanal’ın Trabzonspor maçı ile birlikte takım başından ayrılması haftaya damgasını vurdu. Galatasaray maçından sonra ayrılması kesin gözü ile bakılan Ersun Yanal'ın eski takımı Trabzonspor'a karşı oynanacak olan Türkiye Kupası ilk maçında takımına veda edecek. 

Haftanın taraftarı: Soner Eren Bozkurt

Gaziantep FK tribünlerinden çekilen ve Güney'in takımı taraftarı olan  'Soner Eren Bozkurt' içerikli görseli bu hafta HAFTANIN TARAFTARI olarak seçiyoruz. 

 

HAFTANIN KÖTÜLERİ:

Takımı: Yeni Malatyaspor

Son 5 maçında galibiyet göremediler. Bu hafta oynadıkları oyunla da haftanın en kötü takımı olmayı başardılar.

Teknik Direktörü: Kemal Özdeş

Oyuncu:  Gökhan Akkan

14 pas attı ve %58 pas isabeti yakaladı.  18 uzun top attı ve 8 isabet yakaladı. Bu hafta 5 gol yedi. Takıma adına umutlu değildi ve haftanın en az oranına sahip olarak kötüler listesine girdi.

Senin için hazırladığımız haberler