(YAZILI ÖZET) Trabzonspor- Kayserispor Maç Sonucu: 3-4

01.04.2023 - 17:14 | Son Güncellenme: 01.04.2023 - 18:58

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor evinde Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşmayı konuk ekip 4-3 kazandı. İşte özet ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Trabzonspor- Kayserispor Maç Sonucu: 3-4

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de milil aradan sonra Trabzonspor kendi sahasında Yukatel Kayserispor'u konuk etti. Son şampiyon, yeni başkanı Ertuğrul Doğan ile ilk maçını  kazanmayı hedefledi ama şoke edici bir yengilgi aldı. 7 golün atıldığı keyifli maçı konuk ekip 4-3 kazandı. İşte maça dair detaylar...

Maç başladı gol gedli

Zorlu karşılaşmanın 1. dakikasında sol taraftan gelişen Kayserispor atağında Miguel Cardoso'nun ortasıyla arka direkte topla buluşan Emrah Başsan düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından ağlarla buluşturdu

Gomez, sevinci kısa kesti

Kayserispor'nu golünden sonra hemen atağa başlayan Trbazonspor'da 3.dakikada savunmanın hatasında araya giren Maxi Gomez, topla birlikte ceza sahası içine girer girmez yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Bilal'in solundan ağlara gönderdi. Böylelikle durum 1-1'e geldi.

İlgini Çekebilir
"Trabzonspor ile kardeş takımız"
Habere Git

Devreyi Kayserispor önde bitirdi

20. dakikada Gökhan Sazdağı'nın derinlemesine pasında topla birlikte ceza sahası içine giren Mame Thiam'ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Böylelikle ilk yarıda başka gol olmadı ve Kayserispor devreyi 2-1 önde kapattı.

Kayserispor, devre başında golü buldu

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Kayserispor oldu. Başlar başlamaz atağ çıkan Sarı-Kırmızılıar, penaltı kazandı. Topun başına geçen  Mensah attığı golle skoru 3-1'e getirmeyi başardı. 

Anında verilen cevapların maçı

İlk golde rakibine hemen cevap veren Trabzonspor, skoru 3-2'e getiren golde de cevabı gecikmedi. Bordo-Mavililerde ceza sahası içinde Gomez'in vurduğu şut kaleci Bilal'den döndü. Gelen topu iyi takip eden Abdülkadir Ömür, çektiği şutla ağları bularak farkı hemen 1'e indirdi. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da son yolcu belli oldu
Habere Git

9 dakikada 3. gol geldi

Müthiş geçen karşılaşmada Trabzonspor beraberliği yakalamayı başardı. Yediği golden sorna üst üstte ataklara devam eden Bordo-Mavililer fark 1'e indikten sonra beraberlik için saldırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Markovic, yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bardhi 50. dakikada skoru 3-3'e getirdi.

Mane, tekrar öne geçirdi

Trabzonspor oyun üstünlüğünü eline geçirdikten sonra oyunun soğumasını fırdat bulan Kayserispor, Mensah ile kontra atağa çıktı. Ceza alanı dışında topla buluşan Mane, çektiği sert şutla Uğurcan Çakır'ın yanından topu ağlara göndererek skoru 4-3'e getirdi. 

Kazanan Kayserispor oldu

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor evinde Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Zorlu karşılmayı kazanan taraf ise 4-3'lük skorla Kayserispor oldu. 2 penaltının olduğu zorlu maçta Orhan Ak, ikinci maçında mağlubiyet aldı.

4 şut 4 gol

Trabzonspor'a karşı deplasmanda 4-3 kazanan Kayserispor, rakip kaleye 4 isabetli şut çekti. Kayserispr çektiği 4 isabetli şutla gol bulmayı da başardı. Ev sahibi Trabzonspor ise toplam 20 şt çekerken sadece 6 isabet bulabildi. 

(YAZILI ÖZET) Trabzonspor 3-4 Kayserispor Maç Özeti

1. dakikada sol taraftan gelişen Kayserispor atağında Miguel Cardoso'nun ortasıyla arka direkte topla buluşan Emrah Başsan düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından ağlarla buluşturdu 0-1


3.dakikada savunmanın hatasında araya giren Maxi Gomez, topla birlikte ceza sahası içine girer girmez yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Bilal'in solundan ağlara gönderdi. 1-1


20. dakikada Gökhan Sazdağı'nın derinlemesine pasında topla birlikte ceza sahası içine giren Mame Thiam'ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2


33. dakikada Maxi Gomez'in ortasında ceza sahası içinde Markovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Bu oyuncunun tekrar vuruşunda ise kaleci Bilal topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

48. dakikada Marc Bartra'nın Cardoso Mane'ye ceza sahası içindeki müdahalesini penaltı olarak değerlendirdi. Beyaz noktanın başına geçen Mensah topu ağlara gönderdi. 1-3


50. dakikada Gomez'in vuruşunda savunmadan seken topu takip eden Abdulkadir Ömür'ün meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 2-3

53. dakikada kaleci Bilal'in ceza sahası içinde Markovic'e müdahalesini hakem Erkan Özdamar penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Bardhi meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 3-3

56. dakikada Gomez'in sağ taraftan kale sahası içine yerden ortasında Markovic'in vuruşunda üst direğe çarpan top auta çıktı.

64. dakikada gelişen Kayserispor atağında topla birlikte ceza sahası içine giren Cardoso Mane'nin vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından filelere gitti. 3-4

''İşinizi iyi yapmalısınız''

Zorlu karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulunan Trabzonsporlu Bardhi: "Bizim gibi büyük bir takımın özellikle iç sahada yememesi gereken bir golle başladık. Tüm takım mücadele etti ama yediğimiz gollerde kontradan geldiğini gördük. Böyle bir takımda oynuyorsanız eğer işiniz, işinizi en iyi yapabilmektir. Biz de bunun için uğraşıyoruz" dedi. 

''Bu takıma inanıyorum''

Gaziantep FK'dan kiralık olarak gelen ve iki topu direkten dönen Markovic, "Bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilseydik kazanan biz olacaktık. Bu takıma inanıyorum. Bu takıma yardımcı olabilmek için buradayım, bunun için mücadele ediyorum" ifadelerini kullandı.

''Öncelikli olarak Kayserispor ile görüşeceğim''

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Kayserispor oyuncusu Mensah, "Bugün bu maçın çok zor olacağını biliyorduk. Ama takım halinde iyi oynadığımızı düşünüyorum. Çok iyi mücadele ettik. Girdiğimiz pozisyonları da değerlendirmeyi bildik. Sahadaki herkes çok fazla mücadele etti. Tabii ki buraya 3 puan için geldik. Bizim için hedef 3 puandı. Ligin tepesinde yer almak istiyorsanız her maçı mücadele ederek oynamalısınız. Biz de bunu gösterdik. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Bu sene sonunda kontratım sona erecek. Ama şu anda düşünmek istediğim nokta sağlıklı şekilde ligi bitirebilmek. Kariyerimde en uzun süreyi Kayserispor'da geçirdim. Benim için çok önemli bir kulüp. Öncelikli olarak Kayserispor ile görüşeceğim" dedi.  

''Çok iyi hocaya sahibiz''

Kayserispor'un galibiyet golünü atan Mane, "Hakikaten çok önemli bir müsabakayı, önemli bir performans ile kazandık. İyi bir takımız, kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Aynı zamanda çok iyi hocaya sahibiz. Hocamızın ileride daha farklı takımlarda da çalışacağını düşünüyorum. İki takım da çok iyi oynadı. Çok iyi bir performans gösterdik. Tansiyon seviyesi yüksek bir maç oldu. Maçı izleyen insanlar da bundan keyif almıştır. İki tane oynamak isteyen iki takımın bu oyunu karşısında, Türkiye'de bu oyunu oynamak isteyen takımların olduğunu görmüşlerdir." ifadelerini kullandı. 

''Kariyerimde en erken gol olabilir''

Karşılaşmanın ilk golünü atan Emrah Başsan, kariyerinin en erken golünü attığını ifade etti. Başsan, "Kariyerimde en erken gol olabilir. Bir de Antalya'da atmıştım. O 45. saniyeydi, bu kaçıncı saniye bilmiyorum. Güzel bir maçtı. Seyir zevki güzeldi. Gerçekten iyi bir takımız. Sahada ne yapması gerektiğini bilen tecrübeli ve genç oyuncularımız var. Başımızda da istediklerini öğretmeye çalışan bir hocamız var. O da genç. Bugünkü galibiyeti gelen taraftara ve yönetimimize armağan etmek lazım. Gol attığım için de ayrı mutluyum. Açıkçası rakibimizi çok iyi analiz ettik. Merkez koşularla defans arkasına sarkmayı düşünüyorduk. Erken bir koşuyla topla buluşunca, benim de pozisyon gereği orada olmam çok güzel bir gol oldu.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler