Şampiyon Galatasaray, Derbide Fenerbahçe İle Karşılaşıyor! İşte 11'ler...

İsa Kethüda
04.06.2023 - 08:19 | Son Güncellenme: 04.06.2023 - 18:12

Spor Toto Süper Lig'de bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Galatasaray, 37. haftada bu akşam Fenerbahçe ile karşılaşıyor. İşte 11'ler...

Şampiyon Galatasaray, Derbide Fenerbahçe İle Karşılaşıyor! İşte 11'ler...

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Galatasaray, 37. hafta mücadelesinde bu akşam Fenerbahçe ile karşılaşıyor.

Dev derbi saat 19.00'da

Nef Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Karşılaşmayı beIN Sports HD 1 naklen yayınlayacak.

Fenerbahçe, ikincilik mücadelesi veriyor

Ligde geride kalan 36 haftada 26 galibiyet, dörder beraberlik ve yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 82 puan topladı. Galatasaray, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde girerek şampiyonluğu garantiledi.

Sarı-lacivertliler ise 24 galibiyet, beşer beraberlik ve yenilgiyle 77 puan elde etti. Şampiyonluk hasreti 9 sezona çıkan Fenerbahçe, ikincilik mücadelesi için Beşiktaş ile çekişiyor.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş: "Havuza kir attık"
Habere Git

Galatasaray derbiye tam kadro

Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe karşısına tam kadro çıkacak. Ligin 34. haftasındaki İstanbulspor mücadelesinde kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Nicolo Zaniolo, derbiyle sahalara dönecek.

Sakat futbolcusu bulunmayan Galatasaray, Zaniolo'nun da dönmesiyle derbide tam kadro olacak.

Aslan kupasını alacak

Şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı ekip, derbiden sonra kupasına kavuşacak.

Karşılaşmanın ardından Nef Stadı'nda kupa töreni düzenlenecek. Tarihinin 23. Süper Lig şampiyonluğunu elde eden Galatasaray, maçtan sonra kurulacak podyumda zaferini kutlayacak.

Sezonu derbiyle kapatacak

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinden sonra sezonu kapatacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam edemeyen sarı-kırmızılılar, Süper Lig'deki son maçını da Fenerbahçe ile yapacak.

Galatasaray, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ligden çekilen Atakaş Hatayspor ile 38. haftada yapması gereken karşılaşmada hükmen galip sayılacak. Sarı-kırmızılı futbolcular, derbinin ardından tatile çıkacak.

İlgini Çekebilir
Kartal, Paşa'yı beşledi, gözünü derbiye çevirdi
Habere Git

Son 4 maçını kazandı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Ligde son olarak 32. haftadaki Beşiktaş derbisinde mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasında Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü'nü yendi.

Ligin en az gol yiyen takımı

Galatasaray son 2 haftasına girilen Süper Lig'in en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Ligde çıktığı 33 müsabakada kalesinde 27 gol gören Galatasaray, ligin en iyi savunma yapan takımı olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Lincoln Henrique ve Bright Osayi-Samuel, bu akşamki müsabakada forma giyemeyecek. Sakatlıktan dönen ve antrenman eksiği bulunan kaleci Altay Bayındır'ın da bu maçta görev alması beklenmiyor.

İlgini Çekebilir
Fırtına Trabzon’da koptu! Müthiş maçta 6 gol...
Habere Git

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde 397. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam yapacakları derbiyle tarihte 397. kez karşı karşıya gelecek.

Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 114 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 396 maçtan 148'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 126 kez galip geldi. İki takım 122 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 540 gole, Galatasaray 493 golle karşılık verdi.

Ligde 132. sınav

Galatasaray ile Fenerbahçe, 65. sezonu oynanan lig tarihinde 131 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 52-36 üstünlük kurdu. Ligdeki 43 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 162, sarı-kırmızılılar ise 127 gol kaydetti.

Son 10 resmi maç

İki takım arasında oynanan son 10 derbinin 5'i berabere tamamlandı. Rekabetteki son 10 karşılaşmada Galatasaray 3, Fenerbahçe ise 2 kez galip gelebildi. Söz konusu 10 derbide Galatasaray 11, Fenerbahçe ise 8 kez fileleri havalandırdı.

İlgini Çekebilir
PSG, Messi'ye yenilgiyle veda etti
Habere Git

Taraflar arasındaki son 10 derbide alınan sonuçlar şöyle:

Tarih Stat Organizasyon Sonuç (GS-FB) 

  • 17.03.2018 Ülker Süper Lig 0-0
  • 02.11.2018 Türk Telekom Süper Lig 2-2
  • 14.04.2019 Ülker Süper Lig 1-1
  • 28.09.2019 Türk Telekom Süper Lig 0-0
  • 23.02.2020 Ülker Süper Lig 3-1
  • 27.09.2020 Türk Telekom Süper Lig 0-0
  • 06.02.2021 Ülker Süper Lig 1-0
  • 21.11.2021 Nef Süper Lig 1-2
  • 10.04.2022 Ülker Süper Lig 0-2
  • 08.01.2023 Ülker Süper Lig 3-0

Derbide golcüler ön planda

Galatasaray ve Fenerbahçe'de golcü oyuncular ön plana çıkıyor. Nef Stadı'nda oynanacak derbide gözler, bu sezon gösterdikleri performansla taraftarlarını memnun eden iki önemli isimde olacak.

Sezonu şampiyon tamamlayan ev sahibi Galatasaray, Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Fenerbahçe ise kariyerinin en iyi sezonunu yaşayan Enner Valencia ile gol bulmayı hedefleyecek.

Icardi çok formda

Galatasaray'ın yıldız ismi Mauro Icardi, özellikle son dönemde çok formda bir görüntü sergiledi. Sezon başından itibaren gösterdiği performansla takımına büyük katkı veren Arjantinli golcü, 23 maçta toplam 21 kez rakip fileleri havalandırdı.

Sarı-kırmızılıların oynadığı son 5 müsabakanın tamamında gol sevinci yaşayan 30 yaşındaki oyuncu, bu bölümde 8 kez gol sevinci yaşadı.

Icardi, Kadıköy'de oynanan derbide de 1 gol bulmayı başarmıştı.

İlgini Çekebilir
PSG: Merci Messi
Habere Git

Kerem ve Gomis diğer golcüler

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin ardından en golcü isimler Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis oldu. Kerem, bu sezon toplamda 9 gol kaydetmeyi başarırken, çoğunlukla yedek kalan Bafetimbi Gomis ise 8 gol buldu.

Tecrübeli golcü Gomis, özellikle son dakikalarda attığı gollerle sezon başında takımına önemli puanlar kazandırmıştı.

Fenerbahçe'de Valencia kariyer sezonunu yaşıyor

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia, bu sezon gol yollarında çok etkili bir performans ortaya koydu.

Ligde 30 maçta 29 golle krallıkta lider durumda bulunan tecrübeli golcü, sarı-lacivertlilerin tarihine de geçmeyi başardı.

Fenerbahçe'nin 28 golle bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu olan Alex de Souza'yı geride bırakan 33 yaşındaki oyuncu, 29 gollü Aykut Kocaman'ın rekorunu da egale etti.

Valencia, derbide gol atması durumunda Fenerbahçe'nin bir sezonda en fazla gol atan ismi olarak tarihe geçecek.

Valencia'nın en büyük destekçisi Batshuayi

Fenerbahçe, bu sezon golcülerinden önemli bir katkı almayı başardı.

Teknik direktör Jorge Jesus'un çift forvetli sisteminde gol yollarında etkili olan sarı-lacivertlilerde Enner Valencia'nın yanı sıra Michy Batshuayi de attığı gollerle ön plana çıktı.

Sezon içerisinde uzun süreli bir sakatlık yaşamasına rağmen 12 gol bulmayı başaran Batshuayi, Valencia'nın ardından takımı adına en golcü isim oldu.

İlgini Çekebilir
Umut Nayir’den transfer açıklaması: Döneceğim...
Habere Git

Galatasaray-Fenerbahçe ilk 11'ler

  • Galatasaray: Muslera, Boey, Abdülkerim, Nelsson, Kazımcan, Berkan, Torreira, Kerem, Zaniolo, Barış Alper, Icardi

 

  • Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Peres, Szalai, Samet, Ferdi, Arao, Zajc, Rossi, Arda, Valencia, Batshuayi

7 milyar 800 milyon TL’lik derbi

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Transfermarkt’ın verilerine göre Aslan; kadrosunda yer alan futbolcuların 176 milyon 430 bin Euro’luk değeriyle ligdeki takımlar arasında bu alanda ilk sırada yer alıyor. Kanarya'nın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 172 milyon 400 bin Euro ve ikinci sırada bulunuyor. Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre, iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 7 milyar 800 milyon TL.

Galatasaray’ın İtalyan futbolcusu Nicolo Zaniolo derbide oynaması durumunda 28 milyon Euro ile sahanın en değerli oyuncusu olacak. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi'nin 18 milyon Euro ve Victor Nelsson’un da 16.5 milyon Euro değeri bulunuyor. Fenerbahçe’de ise 15 milyon Euro ile milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu takımın en değerlisi konumunda yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Attila Szalai'nin 14 milyon Euro ve Diego Rossi’nin de 12 milyon Euro piyasa değeri var.

Derbinin arından şampiyonluk kutlamaları yapılacak

Fenerbahçe derbisinin arından Galatasaray, şampiyonluk kutlaması yapacak. Sahada platform kurulacak ve futbolcular seçtikleri şarkılarla sahneye çıkacak. Çeşitli sanatçılar da konser verecek. Sarı-kırmızılılar daha sonra 2022-2023 sezonu şampiyonluk kupasını kaldıracak.

Senin için hazırladığımız haberler