Süper Lig'de Devre Arası Biten Transferler! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş

Orhan Gülek
16.01.2023 - 15:23 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 11:28

Süper Lig'in devre arasında kulüpler transfer yapmaya başladı. İşte Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer kulüplerin gelen-giden transferleri....

Süper Lig'de Devre Arası Biten Transferler! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş

AJANSSPOR - HABER

Futbolda "ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi 12 Ocak itibariyle başladı, 8 Şubat'a kadar devam edecek.  İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve diğer kulüplerin 2022-2023 ara transfer sezonunda kadrosuna kattığı ve yollarını ayırdığı futbolcular...

Samet Akaydın Fenerbahçe'de

Devre arası transfer çalışmalarına başlayan Fenerbahçe, ilk imzayı Adana Demirspor'dan Samet Akaydın'a attırdı ve milli futbolcuyla 3.5+1 yıllık sözleşme imzaladı. 28 yaşındaki stoper için Adana Demirspor'a 3.7 milyon Euro bonservis ödeyen sarı-lacivertlilerde Samet, formanın hakkını vereceğini ifade etti.

Kariyerinde Arsinspor, Sancaktepe, Şanlıurfaspor, Ankara Keçiörengücü ve Adana Demirspor takımları bulunan Samet Akaydın; Mavi Şimşekler'de 58 maçta forma giydi ve 5 kez rakip fileleri havalandırdı.

Wout Weghorst Beşiktaş'tan ayrıldı

Beşiktaş'ın sezon başında İngiltere Championship ekiplerinden Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Wout Weghorst, ortaya koyduğu performansın ardından Manchester United'ın yolunu tuttu.

30 yaşındaki santrfor, bu sezon Beşiktaş formasını 18 müsabakada giydi. Hollandalı oyuncu bu süreçte rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Wout Weghorst, takım arkadaşlarına da 4 gol pası verdi. 

İlgini Çekebilir
Süper Lig'e yıldızlar gelecek! İşte listeler...
Habere Git

Francisco Montero kiralık gitti

Beşiktaş'ta forma şansı bulamayan İspanyol savunmacı Francisco Montero da Almanya'nın yolunu tuttu. 24 yaşındaki oyuncu, 2.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralandı.
 

Galatasaray Oğulcan Çağlayan'ı kiralık gönderdi

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve yıldız isimlerle kadrosunu güçlendiren Galatasaray, devre arası transfer döneminde ilk olarak Oğulcan Çağlayan ile yollarını ayırdı.

Oğulcan Çağlayan, sezonun ilk yarısında kiralık olarak forma giydiği Giresunspor'da 11 resmi karşılaşmada görev almıştı.

Trabzonspor'da Jean Evrard Kouassi'nin sözleşmesi feshedildi

Trabzonspor, VavaCars Fatih Karagümrük'te kiralık olarak forma giyen Jean Evrard Kouassi'nin sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla feshettiğini duyurdu.

WH Yangtze ile sözleşmesi bittikten sonra Ocak 2022'de Trabzonspor'a bedelsiz transfer olan 28 yaşındaki Fildişili, beklentileri karşılayamayınca bu sezon başında Karagümrük'e kiralanmıştı.

Alanyaspor'da Marafona ile Targhalline ayrıldı

Alanyaspor, bu sezon hiçbir resmi maçta forma giymeyen kaleci Marafona ile karşılıklı anlaşmayla yollarını ayırdığını duyurdu. Geçtiğimiz sezon yalnızca 16 müsabakada oynayan Marafona, 2022-2023 sezonunda forma şansı bulamamıştı.

Ayrıca Akdeniz ekibi, sezon başında Fransa ekibi Marsilya'dan kiralık olarak kadroya dahil ettiği 20 yaşındaki Faslı orta saha Oussama Targhalline ile yollarını ayırdı.

Başakşehir Shaocong Wu'yu transfer etti

Süper lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, Çinli stoper Shaocong Wu'yu transfer etti. Emre Belözoğlu yönetimindeki İstanbul ekibi, Çin Süper Ligi ekibi Guangzhou FC’da oynayan ve Çin Milli takımının da formasını giyen 2000 doğumlu futbolcu Shaocong Wu’yu iki buçuk yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı.

Başakşehir'de Azubuike ve Hasan Ali Kaldırım ile yollar ayrıldı!

Medipol Başakşehir, bu sezon takımda forma şansı bulumayan 25 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Okechukwu Azubuike ile yollarını ayırdığını duyurdu. 

Öte yandan İstanbul ekibi, Hasan Ali Kaldırım ile de karşılıklı olarak yollarını ayırdığını açıkladı. Başakşehir formasıyla 63 maça çıkan 33 yaşındaki futbolcu, 1 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Hasan Ali Kaldırım, bir süre önce kadro dışı bırakılmıştı.
 

Doğukan Sinik, Antalyaspor’a geri döndü

Antalyaspor, sezon başında Hull City'ye bonservisiyle gönderdiği Doğukan Sinik'i yarım sezon sonra kadrosuna kiralık olarak yeniden kattı.

Uzun yıllar, Akdeniz ekibinde forma giyen ve ardından Hull City'e transfer olan Doğukan, İngiliz ekibiyle 2'si ilk 11 olmak üzere 12 resmi maçta forma giydi. Doğukan Sinik, bu karşılaşmalarda 1 asist kaydetti.

Jimmy Durmaz, AIK'e transfer oldu

Fatih Kargümrük'ten ayrılan İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz, ülkesinin takımlarından AIK takımına gitti. Jimmy Durmaz'ın kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Elias Durmaz da geçtğimiz günler AIK yolunu tutmuştu.

Andrea Bertolacci yeniden Fatih Karagümrük'te

Fatih Karagümrük, eski oyuncusu Andrea Bertolacci ile 1.5 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı. Kariyerinde Milan, Genoa ve Sampdoria gibi takımlarda forma giyen 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, daha önce Fatih Karagümrük ile 37 maça çıkmıştı. 

Caner Erkin Karagümrük'ten ayrıldı

Devre arası transfer dönemi başlamadan VavaCars Fatih Karagümrük'te Caner Erkin ile yollar ayrıldı. 34 yaşındaki sol bekin sözleşmesi sezon sonunda sona eriyordu.

Hatayspor, Burak Bekaroğlu'nu transfer etti

Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor, Fatih Karagümrük ile yollarını ayıran Burak Bekaroğlu'nu kadrosuna kattığını açıkladı. Bekaroğlu, bu sezon Fatih Karagümrük ile 2 maçta forma giymişti.

Adana Demirspor’da Artem Dzyuba ile yollar ayrıldı

Adana Demirspor’da sezon başında transfer edilen Rus forvet Artem Dzyuba’nın sözleşmesi 2022 Kasım ayında feshedildi. Rus golcü, mavi lacivertli ekipte bugüne kadar 5 maça çıkıp 1 gol atmıştı.

Kayserispor'da Mustafa Pektemek 1. Lig'e transfer oldu

Spor Toto 1. Lig’in lideri Eyüpspor, Kayserispor’dan tecrübeli golcü Mustafa Pektemek’i kadrosuna kattığını açıkladı. Bu sezon Kayserispor formasıyla Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda 14 maça çıkan Pektemek, 1 gol kaydetti.

Gaziantep FK, Tomas Pekhart ile yollarını ayırdı

Erol Bulut yönetimindeki Gaziantep Futbol Kulübü, yaz transfer döneminde kadroya katılan 33 yaşındaki Çekyalı forvet Tomas Pekhart ile karşılıklı anlaşma sonucu yollarını ayırdı.

Gaziantep ekibi ile bu sezon ligde ve kupada 13 resmi maça çıkan Tomas Pekhart, 2 gol ve 1 asit yapma başarısı göstermişti.

Ankaragücü’nde Jese Rodriguez’in sözleşmesi feshedildi

MKE Ankaragücü, sezon başında transfer büyük ses getiren İspanyol yıldız Jese Rodriguez ile yolların ayrıldığını açıkladı. 

Jese Rodriguez, 6 ay giydiği MKE Ankaragücü formasıyla 16 resmi maçta 5 gol atarken, 2 de asist yaptı.

Emeka Eze'yi İstanbulspor kaptı

17 yıl aradan sonra döndüğü Süper Lig’de kalmak isteyen İstanbulspor, hücum hattına takviye adına Eyüpspor'un golcüsü Emeka Eze ile anlaşma sağladı.

26 yaşındaki forvet Eyüpspor formasıyla Spor Toto 1. Lig’de 18 karşılaşmada 6 kez gol sevinci yaşarken, 2 de asist katkısı sağladı.

İstanbulspor, Ba'yı kiraladı

Eze transferi dışında İstanbulspor, Adana Demirspor'dan Mahamadou Ba'yı sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer etti. 

Ba, 1. Lig, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda toplam 50 mücadelede forma şansı bulurken, bu karşılaşmalarda 9 gol atıp, 1 de asist yaptı.

Kristal Abazaj ile Patrick Ebert ayrıldı

İstanbulspor'da ayrılıklarda peş peşe geldi. İlk olarak İstabulspor, Arnavut futbolcu Kristal Abazaj ile yollar ayrıldı. Daha sonra ise Alman futbolcusu Patrick Ebert ile yollarını ayırdığını duyurdu.

2020-21 sezonunda İstanbulspor'a transfer olan Kristal Abazaj, bu sezon ligde 5 maçta süre alırken gol veya asist katkısı sağlayamadı.

Bu sezon 7 kez Süper Lig, 1 kez de Türkiye Kupası'nda forma giyen 35 yaşındaki futbolcu Patrick Ebert ise gol ve asist katkısı yapamadı.

Berke Özer, Eyüpspor'a imza attı, ardından Ümraniyespor'a kiralandı

Portekiz temsilcisi Portimonense'den kaleci Berke Özer'i transfer eden Spor Toto 1. Lig takımlarından Eyüpspor, genç file bekçisini HangiKredi Ümraniyespor'a kiralık olarak verdi.

Futbola Altınordu'da başlayan 22 yaşındaki file bekçisi, daha sonra Fenerbahçe ve Belçika'nın Westerlo takımlarında forma giydi. Sezon başında Portimonense'ye transfer olan Berke, iki müsabakada forma  şansı buldu.

Trabzonspor, Emrehan Gedikli'yi Austria Lustenau'ya kiraladı

Trabzonspor geçtiğimiz sezon Alman ekibi Bayer Leverkusen'den 800 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Emrehan Gedikli'yi Avusturya ekibi Austria Lustenau'ya kiraladı.

Bordo-mavili ekip ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Emrehan Gedikli, sezon sonuna kadar Austria Lustenau forması giyecek.

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar geri döndü!

Beşiktaş’ta üçüncü Vincent Aboubakar dönemi başladı. Burnley’den kiraladığı Wout Weghorst’u 2 milyon 825 bin euro karşılığında Manchester United’a gönderen Kartal, 2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında siyah-beyazlı formayı giyen ve 2 kez şampiyonluk yaşayan Aboubakar’ı kadrosuna kattı.

Senin için hazırladığımız haberler