Süper Lig'de teknik direktör kıyımı devam ediyor

26.01.2018 - 23:22 | Son Güncellenme: 26.01.2018 - 23:22

Süper Lig'de teknik direktör kıyımı devam ediyor

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun 19.haftası oynanırken tam 10 takım, teknik direktör değişikliğine gitti. Son olarak Beşiktaş’a yenilen Kasımpaşa, Teknik Direktör Kemal Özdeş’le yollarını ayırırken, ligde 18 takımın yarısından çoğu sezona başladıkları teknik direktörlerle yollarını ayırmış oldu.

Gençlerbirliği, Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor, Osmanlıspor, Trabzonspor, Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ve son olarak da Kasımpaşa’da  teknik direktör ayrılığı yaşandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Teleset Mobilya Akhisarspor, Bursaspor, Demir Grup Sivasspor, Göztepe, Kayserispor ve Medipol Başakşehirspor, sezona başladıkları teknik direktörlerle yollarına devam eden takımları oluşturuyor.

Ümit Özat gitti, geldi

 

Süper Lig'de sezonun ilk teknik direktör ayrılığı Gençlerbirliği'nde yaşandı. Sezona Ümit Özat ile başlayan başkent ekibinde yönetim, 3. haftada alınan Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası milli arada Mesut Bakkal'a görev verdi.

Bakkal'ın 4. Gençlerbirliği dönemi de 9 maç sürdü. Gençlerbirliği, Bakkal yönetiminde Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ı sahasında yenmesine rağmen diğer 7 maçta 6 mağlubiyet ve bir beraberlik aldı.

12.hafta sonunda 8 puanla son sırada yer alan kırmızı-siyahlı ekipte yönetim, Bakkal ile yolları ayırırken, eski teknik direktörü Ümit Özat'ı yeniden takımın başına getirdi.

Süper Lig'in 8. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor'a sahasında 6-1 gibi farklı bir skorla yenilen Trabzonspor,Teknik Direktör Ersun  Yanal ile yolları ayırdı. Karadeniz temsilcisi, Yanal'ın yerine göreve getirilen Rıza Çalımbay ile adeta farklı bir kimliğe büründü.

Sezona Antalyaspor'da başlayan, daha sonra ise Trabzonspor'un başına geçen Rıza Çalımbay, ilk devre iki farklı takım çalıştıran tek teknik direktör oldu.

Ertuğrul Sağlam'ın 4. hafta sonunda istifa etmesi üzerine Evkur Yeni Malatyaspor'da takımın başına Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapan Erol Bulut geçti.

Lige kötü bir başlangıç yapan ve ilk 5 haftada bir puan alan Osmanlıspor, Bülent Uygun ile yollarını ayırdı ve İrfan Buz ile anlaştı.

Sezon öncesi gerçekleştirdiği transferlerle adından söz ettiren Antalyaspor'da, istenilen sonuçların alınamaması ve takım içinde yaşanan sorunlar nedeniyle tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, 5. haftadaki Kayserispor yenilgisi sonrası istifa etti. Akdeniz ekibinde yönetim, takımı Brezilyalı teknik direktör Leonardo'ya emanet etti.

Ligde ilk 6 haftada 5 puan toplayan Kardemir Karabükspor'da ise teknik direktörlük görevine Erkan Sözeri'nin yerine Tony Popovic'i getirildi.

Mustafa Reşit Akçay yönetiminde 9 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Atiker Konyaspor'da yönetim, kötü gidişat nedeniyle teknik direktör değişikliği kararı alırken, Mehmet Özdilek ile anlaştı.

Kardemir Karabükspor'da başkanlığa seçilen Ziya Ünsal, Popovic ile 16. haftadaki Fenerbahçe maçı öncesi yolların ayrıldığını açıkladı. Karadeniz ekibini son iki maçta sahaya altyapı antrenörü Levent Açıkgöz çıkardı.

Antalyaspor'da 14. haftadaki 3-0'lık Trabzonspor mağlubiyetinin ardından Leonardo dönemi sona ererken, başkan Ali Şafak Öztürk de 11 Aralık itibarıyla görevinden ayrıldığını duyurdu.

Kırmızı-Beyazlılarda, devre arasında ise Hamza Hamzaoğlu’yla devam etme kararı aldı.

Tudor oy birliğiyle gönderildi

 

Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan ve ilk 8 haftada 7 galibiyet ve 1 beraberlik alan Galatasaray'da daha sonra yaşanan düşüşün ardından Hırvat teknik adam Igor Tudor'un görevine son verildi.

Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemi

 

Hırvat çalıştırıcı Tudor ile yollarını ayıran Galatasaray, Fatih Terim ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı takımda böylece 4. Fatih Terim dönemi başladı.

Aytemiz Alanyaspor, ilk devrenin son maçında Antalyaspor'a 3-1 yenildi. Bu sonuçla Aytemiz Alanyaspor'un galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Ligde son 5 haftada sadece bir puan alan Aytemiz Alanyaspor, Boşnak teknik direktör Safet Susic ile karşılıklı anlaşarak, yollarını ayırdı.

Alanyaspor’da Boşnak teknik adamdan boşalan teknik direktörlük koltuğuna ise Hikmet Karaman oturdu.

Süper Lig’de son olarak yolların ayrıldığı isim ise Kemal Özdeş oldu. İstanbul ekibiyle ikinci sezonunu yaşayan deneyimli teknik adam, Beşiktaş yenilgisinin ardından kulübüyle yollarını ayırdı.

Teknik direktör dosyası

 

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk yarısında yaşanan teknik direktör değişiklikleri şöyle:

 

Takımlar              Teknik direktörler

Antalyaspor       Rıza Çalımbay, Leonardo Araujo, Hamza Hamzaoğlu

Atiker Konyaspor            Mustafa Reşit Akçay, Mehmet Özdilek

Aytemiz Alanyaspor       Safet Susic, Hikmet Karaman

Beşiktaş               Şenol Güneş

Bursaspor           Paul Le Guen

Demir Grup Sivasspor   Samet Aybaba

Evkur Yeni Malatyaspor               Ertuğrul Sağlam, Erol Bulut

Fenerbahçe       Aykut Kocaman

Galatasaray        Igor Tudor, Fatih Terim

Gençlerbirliği     Ümit Özat, Mesut Bakkal, Ümit Özat

Göztepe              Tamer Tuna

Kardemir Karabükspor  Erkan Sözeri, Tony Popovic, -

Kasımpaşa          Kemal Özdeş, -

Kayserispor        Marius Sumudica

Medipol Başakşehir       Abdullah Avcı

Osmanlıspor      Bülent Uygun, İrfan Buz

Teleset Mobilya Akhisarspor     Okan Buruk

Trabzonspor      Ersun Yanal, Rıza Çalımbay

Senin için hazırladığımız haberler