Transfermarkt'ta futbolcuların piyasa değerleri güncellendi!

27.09.2023 - 15:56 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 16:00

Transfermarkt'ta oyuncuların ve kulüplerin piyasa değerleri güncellendi. En büyük artış Gedson Fernandes'te olurken, en değerli isim Tete oldu. işte yeni piyasa değerleriyle dikkatleri çeken isimler.

Transfermarkt'ta futbolcuların piyasa değerleri güncellendi!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın Portekizli yıldız futbolcu Gedson Fernandes, yeni güncellemenin ardından piyasa değeri en çok artan Süper Lig futbolcusu oldu. Gedson'un piyasa değeri 5 milyon Euro'luk artışla 12 milyon Euro'dan 17 milyon Euro seviyesine yükseldi. 

En değerlisi Tete

Süper Lig'in piyasa değeri en yüksek ismi Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Tete oldu. Tete, 25 milyon Euro'luk piyasa değerinden 24 milyon Euro seviyesine düşse de Süper Lig'in en değerli ismi olmayı başardı. Cimbom, Shaktar Donetsk ile sözleşmesini fesh eden Brezilyalı forveti bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

Türk futbolcularda Cengiz zirvede

Süper Lig'de forma giyen futbolcular arasında en yüksek piyasa değeri Tete'nin olurken Türk futbolcular arasında zirvedeki isim Cengiz Ünder olarak açıklandı. Bu sezon başında Marsilya'dan Fenerbahçe'ye 15 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında gelen Cengiz, 20 milyon Euro'luk piyasa değeriyle Türk futbolcular arasındaki en yüksek isim oldu.

Uğurcan Çakır'da düşüş devam etti

Trabzonspor'un kaptanı ve Milli Takım oyuncusu Uğurcan Çakır'da düşüş devam etti. Transfermarkt'ta piyasa değeri 20 milyon Euro seviyelerine kadar çıkan Uğurcan, önce 12 milyon Euro'ya şimdi de 3 milyon Euro'luk düşüşle 9 milyon Euro piyasa değerine ulaştı.

4 büyüklerin piyasa değeri

Transfermarkt'ta piyasa değerlerinin güncellenmesinin ardından takımların toplam değerlerinde de değişim yaşandı. Süper Lig'de 4 büyüklerin yeni piyasa değerlerine göre en yüksek değere sahip olan takım Galatasaray oldu. 

Cimbom'u sırasıyla Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takip etti. 4 büyüklerin takım değerleri şu şekilde:

  • Galatasaray -  236 milyon Euro
  • Fenerbahçe - 200 milyon Euro
  • Beşiktaş - 129 milyon Euro
  • Trabzonspor - 125 milyon Euro


Senin için hazırladığımız haberler