Süper Lig’in eski gol kralı Fernandao dopingli çıktı

05.03.2021 - 20:47 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 20:50

Fenerbahçe ve Bursaspor’da forma giyen Fernandao’da dopingli madde tespit edildi. Goias’da oynayan Brezilyalı futbolcunun sözleşmesi fesh edilebilir. İşte detaylar…

Süper Lig’in eski gol kralı Fernandao dopingli çıktı

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 2014-15 sezonunda Bursaspor formasıyla 22 kez fileleri havalandırarak gol kralı olan Fernandao’nun başı dertte. Halen kariyerini ülkesinin Goias takımında sürdüren Brezilyalı futbolcuda yasaklı madde tespit edildi. 

İnternetten vitamin almış

34 yaşındaki futbolcunun kulüp başkanı Paulo Rogerio Pinheiro, Fernandao'nun vitamin aldığını belirtirek, "Oyuncumuzun doping yaptığı tespit edildi. Yaptığı şey saçma. İnternetten vitamin alıp bize haber vermeden kullanmış. Fazla ceza almayacağını umuyorum” dedi.

"Fernandao ortalama üstü bir oyuncu"

Bu sezon Goias’ın küme düştüğünü de hatırlatan Brezilya temsilcisnin başkanı, “Fernandao ile bir anlaşmaya varamadık. Kendisi ortalama üstü bir oyuncu. Eğer Serie A'da olsaydık takımda kalırdı. Onun durumunu anlıyorum, kapı açık. Doping durumu bittiğinde ve tekrar Serie A'da olduğumuzda, Goias'ın kapıları ona açık” diye konuştu

Brezilya basını ise Fernandao’nun sözleşmesinin kulübü tarafından fesh edileceğini duyurdu. 

Fenerbahçe'de 50 Bursaspor'da 38 gol attı

Goias takımında başarılı bir sezon geçiren Fernandao 14 maçta 10 kez ağları sarsmasına rağmen takımının küme düşmesine engel olamadı. Fernandao, Bursaspor ile iki sezonda 67 maça çıkıp 38 gol, Fenerbahçe ile de üç sezonda 104 karşılaşmada oynayıp 50 gol kaydetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler