Süper Lig'in gözü Real Madrid'de!

16.04.2021 - 16:51 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 17:01

Premier Lig'de 5. sırada yer alan Chelsea, ligde ilk 4’e giremez ama Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa o zaman şampiyonumuz Devler Ligi'ne doğrudan katılamayacak. İşte detaylar…

Süper Lig'in gözü Real Madrid'de!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

UEFA Avrupa Ligi'nde dün akşam oynanan maçlar sonrasında, Türkiye'nin UEFA ülkeler sıralamasındaki durumunda bir değişiklik olmadı. Buna göre temsilcileri daha önce elenen ülkemizin bu sezonu 13. sırada tamamlaması (2022/23 sezonunu ilgilendiriyor) ve gelecek sezona da 18. basamakta başlaması (2023/24 sezonunu ilgilendiriyor) kesinleşti.

 

Devler Ligi'ne tek takım

Türk takımları eğer 18. sıradan başlayacağımız gelecek sezon yeterli sayıda puan alamazlar ve Türkiye ülkeler sıralamasında gelecek sezon sonunda 15. sıranın altında kalırsa, 2023/24 sezonundan itibaren Avrupa'ya 5 yerine 4 takım gönderip, Şampiyonlar Ligi'ne ise artık tek takımla katılabileceğiz. Süper Lig şampiyonu, sıralamada 16 veya 17'de kalındığında Devler Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu, 18'den yukarı çıkılamadığında ise ancak 1. Ön Eleme Turu'ndan itibaren katılabilme hakkı elde edecek.

Kupa şampiyonunu bekleyen tehlike

Avrupa Ligi de takımlarımız için artık hayal olacak. Geçtiğimiz sezonu 11. sırada tamamlayan Türkiye'nin kupa şampiyonu, Avrupa Ligi'ne önümüzdeki sezon Play Off turundan itibaren katılırken, bu sezonu 13. sırada tamamlamamız nedeniyle 2022/23 sezonunda kupa galibi takım Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'ndan dahil olacak. Gelecek sezon 16. sıradan yukarı çıkamamamız halindeyse, Türkiye Kupası galibi artık UEFA'nın önümüzdeki sezon organize etmeye başlayacağı UEFA Konferans Ligi'ne gidebilecek.

3 sezon sadece ilk 5 ülke

UEFA'nın 2021/2024 sezonlarını kapsayan yeni 3 sezonluk planlamasına göre Avrupa Ligi'ne lig yolundan yalnızca ilk 5 ülkenin takımları gidebiliyor. Bu da ligi bu sezon 3 ve 4. sırada tamamlayacak takımlarımızın doğrudan UEFA Konferans Ligi'ne gitmeleri anlamına geliyor. Lig üçüncüsü 3. Ön Eleme Turu, lig dördüncüsü ise 2. Ön Eleme Turu'ndan itibaren Konferans Ligi'ne dahil olacaklar. Bu yıla bakıldığında eğer Beşiktaş hem kupayı alır hem de ligde ilk iki içinde yer alırsa, kupa kontenjanını lig üçüncüsü kullanırken, 4 ve 5 Konferans Ligi'nin yolunu tutacak.  

Real, City veya PSG kazansın

Yarı finale kalan takımların hafta içinde belli olduğu bu sezonki Şampiyonlar Ligi'nde Süper Lig şampiyonu için az da olsa gelecek sezonki Devler Ligi'ne play-off turunda katılma tehlikesi mevcut. Yarı finale kalan ekiplerden PSG, Real Madrid ve Manchester City kendi liglerinden de Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantiledikleri için geçen yılı 11. sırada tamamlayan ülkemizin şampiyonu statü gereği grup maçlarına doğrudan katılabilecek. Ancak şu anda Premier Lig'de 5. sırada yer alan Chelsea ligde ilk dörde giremez ama Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa o zaman takımımız play-off turundan itibaren Devler Ligi'nde oynayabilecek.

 

Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesi şöyle:

Real Madrid-Chelsea
PSG-Manchester City

Senin için hazırladığımız haberler