Fenerbahçe Haberleri | Sebastian Szymanski'nin menajerinden transfer açıklaması

07.01.2024 - 12:21 | Son Güncellenme: 07.01.2024 - 14:20

Fenerbahçe forması altında gösterdiği performansla Avrupa'nın büyük takımlarının radarına giren Polonyalı futbolcu Sebastian Szymanski'nin menajerinden açıklama geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe Haberleri | Sebastian Szymanski'nin menajerinden transfer açıklaması

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Feyenoord ile Hollanda şampiyoluğu yaşadıktan sonra bu sezon başında Dimano Moskova'dan 9.75 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Sebastian Szymanski, 29 maçta 11 gol ve 10 asistlik performansıyla Avrupa devlerinin radarına girdi.

Manchester United, Liverpool ve Napoli'nin radarında

Avrupa basınında yer alan haberlerde; gösterdiği performansla taraftarında sevgilisi olmayı başaran Polonyalı futbolcuyla Manchester United, Liverpool ve Napoli'nin ilgilendiği ileri sürülmüştü.

Bonservisi 30 milyon Euro

Öte yandan Fenerbahçe'nin 2027 yılına kadar sözleşme imzaladığı 24 yaşındaki 10 numara için 30 milyon euro civarında bir bonservis bedeli belirlediği kaydedildi. 

"Transferi yaz aylarında konuşabiliriz"

Szymanski'nin menajeri Mariusz Piekarski, Polonyalı yıldız hakkında çıkan transfer haberlerine açıklık getirdi. TVPSPORT'tan Jakub Klyszejko'ya konuşan Piekarski, "Szymanski'nin transferi hakkında konuşmanın bir anlamı yok. Sebastian'ın sözleşmesinde serbest kalma maddesi yok ve Fenerbahçe'nin de onu satmaya niyeti yok. Kulüp şampiyonluk için savaşıyor ve 10 yıl sonra şampiyonluğu yeniden kazanmak istiyor. Bunun yanı sıra Türkiye Kupası ve Konferans Ligi'nde de mücadele ediyor. Sebastian ligin ortasında, en yüksek hedefler için mücadele ediyor. Çok iyi bir yerde. Sadece yaz aylarında onunla ilgilenen kulüpler hakkında konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe ile de görüştüm"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ile konuştuğunu da belirten Szymanski'nin menajeri, "Sebastian'ın işlerinden ben sorumluyum ama onun satılık olmadığına inanıyorum. Fenerbahçe'nin sportif direktörüyle konuştum ve kış aylarında hiçbir şekilde transferin gerçekleşmeyeceğini söylediler. Fenerbahçe'nin bunu düşünmeye başlaması için devasa bir teklif olması gerekir. Sebastian sadece Fenerbahçe için oynamaya odaklanmış durumda. Bu sezon mümkün olduğunca çok kazanmak istiyor" ifadelerini kullandı.

3 kez şampiyonluk sevinci yaşadı

Güncel piyasa değeri 20 milyon Euro olan Sebastian Szymanski, Leiga altyasıpında yetiştikten sonra Varşova ekibinin A takımında forma giydi ve iki lig şampiyonluğu yaşadı. Polonyalı yıldız, 2019 yılında 5,5 milyon Euro'ya Rus ekibi Dinamo Moskova'ya transfer oldu. Rus temsilcisinde 86 maçta sahaya çıkan Szymanski 8 gol 17 asist kaydetti.

2022-23 sezonunu Feyenoord'da kiralık olarak geçiren 24 yaşındaki orta saha, 40 maçta 10 gol ve 7 asistlik performansıyla kazanılan şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler