Ünlü Yüzücü Liliana Szilagyi'den Taciz Ve Dayak İddiası

04.01.2022 - 16:32 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 16:49

Ünlü Macar yüzücü Liliana Szilagyi, hem duygusal hem fiziksel tacizine uğradığını açıklarken, bu nedenle intiharın eşiğinden döndüğünü söyledi. İşte detaylar...

Ünlü Yüzücü Liliana Szilagyi'den Taciz Ve Dayak İddiası

Avrupa ikinciliği bulunan 25 yaşındaki Macar yüzücü Liliana Szilagyi, babasının duygusal ve fiziksel istismarına uğradığını tacizine uğradığını açıkladı.

Şiddet ve cinsel taciz iddiası

Szilagyi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisi de eski bir yüzücü olan ve yüzme antrenörlüğü yapan babası Zoltan Szilagyi'nin kendisine şiddet uyguladığını ve cinsel tacizde bulunduğunu ifade etti. 

İntihar etmeyi düşünmüş

Milliyet'in haberine göre; Babasıyla yollarını ayırmadan önce 2015 yılında çıktığı bir tatil esnasında intihar etmeyi ciddi şekilde düşündüğünü vurgulayan Szilagyi, babasının şiddet ve tacizinin küçük yaştan beri devam ettiğini söyledi. 

Babası iddiaları reddetti

Zoltan Szilagyi kızı tarafından ortaya atılan tüm suçlamaları kesin bir dille reddederken, olayı yargıya taşıyacağını duyurdu.

Yüzme federasyonu soruşturma başlattı

Liliana’nın iddialarının ardından Macaristan Yüzme Federasyonu'da harekete geçti. Federasyonun resmi interner sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

“Ellerini babamın üzerinden çek”

Liliana’nın kız kardeşi Gerda Szilagyi ise ortaya attılan iddiaların ardından babasına arka çıkarken, ablasının yalan söylediğini belirterek “Ellerini babamın üzerinden çek” ifadesini kullandı.

Londra’da 2016 AVrupa Şampiyonası'nda 200 metre kelebek kategorisinde gümüş madalya kazanan 25 yaşındaki Liliana Szilagyi'nin Dünya Gençlik Olimpiyatları’nda altın madalyaları bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler