Spor yazarları Adana Demirspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi

İsa Kethüda
13.11.2023 - 08:36 | Son Güncellenme: 13.11.2023 - 08:47

Spor yazarları, Süper Lig'de lider Fenerbahçe'nin Adana Demirspor ile deplasmanda berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi. İşte yazarların açıklamaları.

Spor yazarları Adana Demirspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Yukatel Adana Demirspor, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı.

Spor yazarları, Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında 0-0 berabere tamamlanan maçı değerlendirdi. İşte ünlü yorumcuların maç ile ilgili yaptığı görüşler...

Erman Toroğlu: Bu zeminde güzel futbol beklemeyin! / Sabah

Öncelikle bu tip sahada sakatlanmadan oynayan ve birbirlerine art niyetli olmayan futbolcuları tebrik etmek gerek. Hem sakatlık olmaz, hem bol pozisyon olmaz nitekim de olmadı. Fenerbahçe hücumda biraz daha iyiydi. Sahada en iyi olan isim Adana Demirspor'un kalecisi Ertaç'tı.

Adana Demirspor arkada top yaparak çıkmaya çalıştı. Bunu yapamadılar. Fenerbahçe'nin bu taktiğe pres yapması lazımdı. Sarı-lacivertliler onu da yapamadılar. Kısır bir futbol oldu. İki hafta önce Trabzon, Fenerbahçe'ye karşı nasıl oynanması gerektiğinin dersini vermişti. Fenerbahçe orta sahasında iki etkili ismi yok. Hem hücum yapıyor hem pres yapıyorlardı. Fenerbahçe'nin arkasına topu atacaksın zorlanacaklar. Sen kendine doğru çektin. Onun dışında doğru dürüst pozisyon yakalayamadın. Aslında isim olarak iki takımdan böyle bir futbol beklenmiyordu. Zaten böyle futbolda gol de olmaz.

İlgini Çekebilir
Hakan Çalhanoğlu, Serie A tarihine geçti!
Habere Git

Türkiye'de statlar yapılıyor, tribünler, soyunma odaları güzelleşiyor, sahalar gittikçe kötüleşiyor. Kimisi soğuk diyor, kimisi sıcak. Kimisi güneş almıyor diyor… Diyor da diyor. İngiltere'de güneş sanki her gün var. Almanya'da da sıcak demek ki her zaman var. Hep bahane.

Dün akşam iyi futbol olmadıysa, güzel şeyler seyredemediysek yüzde 100 zeminin payı var. Bu kadar net.
Halil Umut Meler zor bir maçtan geldi, dün de kötü bir yönetim göstermedi. Kavga anında bir-iki kırmızı çıkar mıydı? Belki çıkardı. Demek ki VAR'dan da bir şey gelmedi. İki sarı kartla işi geçiştirdi.. Dostça başladı, dostça bitti. Şu da var Galatasaray'ın mağlubiyetinden sonra İsmail Kartal da beraberliğe razı olmuştur. Çünkü Adana zor bir deplasman...

Ahmet Çakar: Rodrigues kırmızı kart görmeliydi / Sabah

Eksik Fenerbahçe dün puan kaybetti. 90 dakikaya baktığımızda da Fenerbahçe'nin ilk yarıda önde presle kazandığı toplardan ve sonrasındaki şutlardan başka bir pozisyon yok. İlk yarı Fenerbahçe oyunun mutlak hakimiydi. İkinci yarı yorgunluk ve orta saha direncinin azalması, Adana Demirspor'u oyuna ortak etti. Aslında maça baktığımızda gerçek sonuç beraberlikti, hak eden olmadı. Hakem Halil Umut Meler, havaya girmiş. Futbolcuyu rencide edici hareketler içinde. Risk almayıp forvet aleyhine faulleri verebiliyor. Bunun adı eyyamcılıktır. En büyük eyyamı ise ikinci yarıda yaşanan arbedede Rodrigues ve Ndiaye'nin Oosterwolde'yi boğazından tutup yere yatırmasına hiçbir kart vermeyişidir. Bence Rodrigues kırmızı kart görmeliydi. Üstelik VAR müdahalesi de olmadı.

Gürcan Bilgiç: Eksiklere rağmen / Fotomaç

Böyle bir maç için mükemmel bir başlangıç yaptı Fenerbahçe. Dzeko ile Demirspor kaleci Ertaç arasında geçti dakikalar; birisi vuruyor, diğeri tutuyor. Devre bittiğinde tek şutu vardı Adana Demirspor'un, o da faulden geldi. Fenerbahçe oyuna da, pozisyonlara da hükmetti adeta. Ama o bahsedilen "son vuruş" var ya, doğru anda, doğru şekilde gelmedi. Ferdi'nin hükmettiği süreçti aslında. Yusuf Sarı'yı "yoklar" arasına karıştırdığı gibi, enerjisiyle hücum yükünü de üstlendi. Takımın O'na katılması lazımdı, reaksiyon gelmedi. Dzeko ile Tadic bu sertlik içinde kararlarını da, ayaklarını da birbirlerine dolaştırdılar. Symanski de devreye giremedi bir türlü. İrfan Can, Rodriues ile gereksiz bir didişmeye girdi. 

İlgini Çekebilir
Milli araya Fenerbahçe mutlu girdi: "Ligde 1, Avrupa'da 1"
Habere Git

Aklı rövanşta kalınca, tek etkili pas ile çıktı oyundan. Ama ne pastı ! İkinci yarıda Adana takımı beş dakika parladıktan sonra, oyun yine temposunu kaybetti. İki takım da beraberlikten memnun oynamaya başladılar. Risk almak yerine, rakibin hata yapmasını beklediler. Baskıyı üretip, rakibi bozmak ilk hedef oldu. İsmail Kartal kısıtlı hamle şansı için bekledi. Cengiz Ünder, Bartuğ ve Batshuayi ile taze kan denedi. 70'den sonra ikinci yarının iplerini tekrar ele geçirdiler. Yerleşik defansa hücum ederken ofsayta düşmeyi başaran (!) Batshuayi de ayrıca tebrik etmek lazım. Nefis bir golün önüne geçti. Halil Umut Meler maçı berabere bitirmek adına, kırılma anlarını ters atak yönüne çevirmek için kullandı. FİFA hakeminin faul yorumlarına bir bakın. Amatörde maç vermezsiniz. Fenerbahçe liderliği geri aldı. Milli araya moralli gidecek. Orta sahayı bu kadar çabuk ve etkili geçen Adana Demirspor ile deplasmanda oynuyorsanız, beraberlik de iyi sonuçtur ki, Dzeko dikkatli olsa kazanırlardı.

Ömer Üründül: Arayı iyi değerlendirmezse tehlike büyük! / Sabah

Adana Demirspor son haftalarda hiç iyi futbol oynamıyor. Dün geceye bakıyorum ön libero özelliği olmayan kırılgan bir orta saha çok hareketsiz bir santrfor, ve bunlara ilaveten geriden bilhassa ilk yarıda pasla çıkmaya çalışan ve sürekli top kaybeden bir takım. Böyle bir rakip karşısında Fenerbahçe oyunun kontrolünü 90 dakika elinde tuttu. İlk yarının ilk 25 dakikasında daha hareketliydiler. Birçok şut fırsatı buldular. Bunlarda kaleci başarılıydı ancak çekilen müsait şutlarda can alıcı özellikte değildi. Devrenin son bölümünde tempo iyice düştü. İkinci yarıda da değişen bir şey yoktu. Oyunu domine eden yine Fenerbahçe'ydi. Ama ilk yarının aksine artık kaleyi bulan şutlar ve üretkenlik de yoktu. Sonra oyuncu değişiklikleri başladı ama sonuç değişmedi. Dün Fenerbahçe adına bana göre en olumlu tek görüntü defansif başarıydı. 

Sonuçta 2 puan kaybedildi. Son 1 haftada biri Ludogorets maçı olmak üzere 2 yenilgi 1 beraberlik var. Ligde de 5 puan kayıp var. Yaklaşık 2-2.5 aydır ciddi bir geriye gidiş olacağını defalarca vurguladım. Üstünde durduğum en önemli nokta Dzeko, Tadic, Fred ve Szymanski gibi çok önemli yabancılar eğer kolay maç trafiğinde dinlendirilirse ve idmanlarda kondisyon yüklemesi yapılmazsa ciddi düşüş olur diye görüş bildirdim. Fred sakatlandı, Adana'da gördük ki Tadic sanki halı sahada top oynuyor, Dzeko iyice düşüş içinde. Daha da önemlisi 24 yaşındaki Szymanski ciddi fizik kaybında. Ligdeki çekiştiği rakiple puanlar eşit… Kaybedilmiş bir şey yok. Eğer İsmail Kartal bu gerçekleri görüp milli arayı iyi değerlendirirse işler tekrar yoluna girer aksi takdirde en büyük hedef yine tehlikeye girer. Ferdi'den sonra ciddi maç eksiğine rağmen Crespo'yu beğendim.

Senin için hazırladığımız haberler