Taha Akgül Avrupa Oyunları'nın elçisi oldu

14.05.2015 - 20:02 | Son Güncellenme: 14.05.2015 - 20:02

Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Taha Akgül, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün 12-28 Haziran tarihlerinde evsahipliği yapacağı 1. Avrupa Oyunları'nın (Bakü 2015) sporcu elçilerinden biri oldu.

Bakü 2015 Organizasyon Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2014 dünya şampiyonası ve 2014 Avrupa şampiyonasında erkekler serbest stil 125 kilo, 2012 ile 2013 Avrupa şampiyonalarında ise serbest stil 120 kiloda altın madalya kazanan Akgül, daha önce Alman masa tenisçi Dimitrij Ovtcharov, Yunan eskrimci Vassiliki Vougiouka, İrlandalı boksör Katie Taylor, Büyük Britanyalı tekvandocu Jade Jones, Fransız ritmik cimnastikçi Kseniya Moustafaeva, Danimarkalı kanocu Rene Holten Poulsen, Sırbistan 3x3 Basketbol Takımı (Dusan Domovic Bulut, Marko Savic, Marko Zdero, Dejan Majstorovic), Polonyalı dağ bisikletçi Maja Wloszczowska, İtalyan atıcı Niccolo Campriani ve Rus plaj futbolcuları Andrey Bukhlitskiy, Ilya Leonov, Anton Shkarin'in seçildiği sporcu elçileri arasına girdi.

24 yaşındaki Akgül, ilk kez düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda yarışmak için sabırsızlandığını belirterek, "Sporcu elçisi seçildiğim için çok heyecanlıyım. Bakü 2015'te ülkemi temsil edeceğim için gurur duyuyorum. Branşımda Avrupa Oyunları'nın ilk şampiyonu olabilmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım" ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ise "Çok başarılı bir sporcu" dediği Taha Akgül'ün Bakü 2015 elçileri arasında yer almasından memnun olduklarını söyleyerek, "Avrupa Oyunları ve güreşin tanıtımını, en iyi biçimde yapacağına şüphem yok" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Oyunları'nda 6 bini aşkın sporcu, 20 spor dalında mücadele edecek. Okçuluk, atletizm, boks, bisiklet, judo, atıcılık, yüzme, masa tenisi, tekvando, triatlon, voleybol ve güreş branşlarında yarışan sporcular, 2016 Rio Olimpiyatları için katılım hakkı kazanabilecek veya bu yolda puan toplayabilecek.

Senin için hazırladığımız haberler