Kayserisporlu ve Sivassporlu Taraftarlar Arasında Kavga Çıktı

İsa Kethüda
26.05.2022 - 10:46 | Son Güncellenme: 26.05.2022 - 11:09

Kayserispor-Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası finali için İstanbul'a gelen iki takımın taraftarları arasında yollarda endişe veren kavgalar çıktı. İki tarafı da itidalli olmaya davet ediyoruz.

Kayserisporlu ve Sivassporlu Taraftarlar Arasında Kavga Çıktı

AJANSSPOR-HABER

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu akşam saat 20.45'te karşı karşıya gelecek. Sivasspor tarihinde ilk kez kupayı kazanmak isterken, Kayserispor ise ikinci kez bu başarıyı yaşamayı hedefliyor. Sivas'tan da Kayseri'den de taraftarlar akın akın İstanbul'a geliyor.

Endişe veren görüntüler

Ne yazık ki yolda meydana gelen bazı karşılaşmalarda istenmeyen ve endişe veren olaylar gerçekleşti. Sosyal medyaya da düşen bazı görüntülerde Düzce'deki bir mola yerinde birbirine denk gelen iki takım taraftarları arasında kavgalar çıktı. Sivaslı taraftarlar Kayserililer'in saldırısına uğrarken, olay yerindeki az sayıdaki jandarmaya sağduyulu davranan taraftarların da yardım etmesiyle olay sona erdi. Saldırganların bazılarının bıçak gösterdiği de dikkatlerden kaçmıyor.

Yol boyunca kavgalar yaşandı

Bir başka görüntüde Sivassporlu taraftarlar yolu kestiği görülen Kayserisporlular otobüsten inerek hücum etti. Bir başka görüntü de Sivaslı taraftarlar Kayserililerin otobüsün camlarını kırıyor. Gelen bilgilerde yollarda iki takım taraftarları da bazı noktalarda aralarında kavgalar çok sayıda kavga çıktı. Ajansspor olarak her iki takım taraftarlarına da sakin olmaya ve kupa finalini yaşamanın keyfine bakmaya davet ediyoruz.

1967'deki elim olaylar

1967'de iki takım arasında, Kayseri'de oynanan 2. Lig maçında meydana gelen ve 40'ın üstünde insanın öldüğü, 600'den fazla taraftarın da yaralandığı olaylardan sonra 1993'e kadar iki takım bir daha karşı karşıya gelmemişti. İki şehir arasında yıllarca husumet sıcak kaldı. 

Ancak 93'ten itibaren başta Süper Lig olmak üzere iki takım da defalara karşı karşıya geldi ve maçlar sorunsuz şekilde oynandı. Geçmişin kötü hatıralarını silmeyi başaran iki camianın kupa finalini de dostluk vesilesi yapması en büyük temenni.

Senin için hazırladığımız haberler