Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Amerikan basınında!

Aleyna Gürgen
11.07.2024 - 11:05 | Son Güncellenme: 11.07.2024 - 11:18

Edirne'de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, ABD basınının da ilgisini çekti. Associated Press, Türkiye'deki yağlı güreş geleneğini yazdı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Amerikan basınında!

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final pazar günü gerçekleşti. Karşılaşmada 2022'nin başpehlivanı Mustafa Taş'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek unvanını korumayı başardı.

"Yorulmaz Pehlivan" ABD basınında

ABD'den AP (Associated Press) ise gündemine güreşleri aldı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 güreşçinin arasından finale kalarak galip gelen Yusuf Can Zeybek'in "Yorulmaz Pehlivan" lakabı da dikkat çekti. AP, Zeybek'in bu lakabını 'maçlarda gösterdiği dayanıklılıktan' aldığını vurguladı ve güreşçinin hem altın kemer hem de 1 milyon Türk Lirası ödül aldığını aktardı.

UNESCO listesinde yer almıştı

AP tarafından aktarılan haberde Edirne'deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2010'da UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer aldığının altı çizildi. Yağlı güreşin tarihi için ise şunlar söylendi: "Bunun 1360'larda II. Osmanlı Padişahı Orhan Gazi'nin askerlerini zinde ve savaşa hazır tutmak istemesiyle başladığı söylenir. Yağlı güreş bölge genelinde binlerce yıldır yapılıyor."

İlgini Çekebilir
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivan güreşirken bayıldı
Habere Git

Bozkurt işareti dikkat çekti

AP'nin haberinde yağlı güreşlerin açılışında güreşçilerin sahaya bozkurt yaparak çıktığı vurgulandı. Haberde bozkurt işaretinin yakın zamanda EURO 2024 maçında Merih Demiral tarafından yapıldığı ve bu hareketin Almanya ve Türkiye arasında 'diplomatik bir gerilime' neden olduğu aktarıldı.

Senin için hazırladığımız haberler