TASKK Kick Boks Şampiyonası Elazığ'da devam ediyor

07.07.2018 - 16:34 | Son Güncellenme: 07.07.2018 - 16:34

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası, Elazığ'da devam ediyor. 

Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kick Boks Federasyonu organizesinde yaklaşık 3 bin 900 sporcunun katılımıyla Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada dördüncü güne girildi. 

Şampiyonanın ilk 3 gününde büyükler ve gençler kategorisinde full contact, light contact ve kick light branşlarında gerçekleştirilen müsabakaların sonunda 68 sporcu milli takıma seçildi.

Büyükler ve gençler low kick ve point fighting, büyükler k1 rules, gençler, yıldızlar ve minikler point fighting branşlarındaki müsabakalarla devam edecek olan şampiyona, 11 Temmuz'da sona erecek. 

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya Türkiye'nin 81 ilinden büyük bir katılım olduğunu belirtti.

Milli takıma seçilecek sporcuların bu şampiyona ve daha önce Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası ile Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda aldığı toplam puana göre belirlendiğini ifade eden Kayıcı, şunları kaydetti:

"Bu 3 etabın sonucunda kendi kilo ve kategorisinde en fazla puanı kim almışsa Gençler Dünya ve Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonalarında ülkemizi temsil etmek üzere milli takıma alınacak. Burada amaç şeffaf olmak ve herkese adaletli bir şekilde davranmaktır. Burada herhangi bir torpil yoktur. Kim hak ediyorsa, kimin puanı fazla ise o sporcu milli takıma katılacak. Sporcularımızın aldığı puanlar federasyonumuzun web sayfasında da yayımlanacak. En fazla puan alan çocuklarımız Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası için 15-23 Eylül tarihlerinde İtalya'da, Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası için 13-21 Ekim'de Slovakya'da ve 17-25 Kasım'da Slovenya'da ülkemizi temsil edecek."

Senin için hazırladığımız haberler