"Tek pişmanlığım Galatasaray'a gitmek"

31.05.2020 - 22:56 | Son Güncellenme: 31.05.2020 - 23:05

Bir dönem Galatasaray forması giyen Zvjezdan Misimovic, kariyeriyle ilgili açıklamalar yaptı. Bosna Hersekli futbol adamı, yaşadığı pişmanlıklar hakkında da konuştu. Galatasaray'la ilgili açıklamaları dikkat çekiyor.

"Tek pişmanlığım Galatasaray'a gitmek"

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Galatasaray'ın eski futbolcularından biri olan Zvjezdan Misimovic, sarı-kırmızılı takım hakkında dikkat çeken ifadelere imza attı. Şimdilerde Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nda yöneticilik yapan Misimovic, Galatasaray için ne dedi? İşte o açıklamalar...

Misimovic, gündeme yönelik açıklamalar yaptı

Almanya Ligi'nde özellikle Wolfsburg'da başarılı işlere imza atan Misimovic, kendisiyle yapılan bir röportajda futbolun gündemi hakkında konuştu.

Galatasaray'a transfer olduğu için pişman

2010-11 sezonunda Galatasaray'da forma giyen ve kötü geçen yılın ardından Rus ekibi Dinamo Moskova'ya giden Misimovic, Galatasaray'a transfer olduğu için pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

"Türkiye'de ya kahraman ya da eziksin"

Misimovic, "2010 yazında teknik direktörümüz Felix Magath Schalke'ye gitmişti. Ben  de Schalke'nin tesislerindeydim. İmza atmak için her şey hazırdı. Ancak; reddettim ve Galatasaray'a transfer oldum. Türkiye'deki dönemi unutmak istiyorum diyemem belki ama orada ya zirve ya da diptesin. Ya kahraman ya da eziksin" dedi.

"Tek pişmanlığım Galatasaray'a gitmek"

Kariyeri adına her zaman başarılı olabilmek için mücadele ettiğini söyleyen Misimovic, "Eğer savaşmasaydım geldiğim noktaya ulaşamazdım. Kariyerimden memnunum. Geçmişe de takılmıyorum. Tek pişmanlığım Wolfsburg'dan Schalke'ye değil de Galatasaray'a gitmek" ifadelerini kullandı.

"Kıskançlık kariyerim boyunca beni etkiledi"

Ekim ayında taraftarlarla birlikte maçlara başlamayı umduklarını anlatan Misimovic, genç oyuncular yetiştirmenin önemine çekti. Ayrıca Misimovic, "Kariyerim boyunca kıskançlık beni çok etkiledi. 'Böyle bir arabayı hak etmedi' diyenler oldu. Ya da, 'Neden maç kaybettiklerinde utanmalarına rağmen futboclular bara gidiyorlar' diyenler oldu. Bence oyuncuların zayıflıkları değil güçlü özelliklerine odaklanmak gerek" açıklamasını yaptı. 

Misimovic'in Galatasaray'a maliyeti

Misimovic için Wolfsburg ile vadeli bir transfer anlaşması yapılmıştı. 2010-11 ve 2011-12 sezonu için 2,5 milyon, 2012-13 sezonunda da 2 milyon Euro ödeme yapılacağı ifade edilmişti. Futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Misimovic'e yıllık 2.1 milyon Euro garanti ücret ve 10 bin Euro da maç başı verileceği bildirilmişti.

Misimovic, Galatasaray'da kaç maç oynadı?

Kadro dışı da bırakıldığı Galatasaray'da 9 maçta forma giyen Misimovic, sadece 632 dakika süre aldı. Gol ya da asist üretemedi. Galatasaray'dan Misimovic ile ilgili yapılan ayrılık açıklamasında, Bosna-Hersekli futbolcunun bugüne kadar doğmuş ve sezonunun sonuna kadar doğacak olan toplam 1 milyon 541 bin Euro tutarındaki alacağından, kendisine toplam 300 bin Euro ödenmesi karşılığında feragat ettiği belirtilerek, "Şirketimizin bu oyuncunun kendisine ve Wolfsburg Kulübü'ne geleceğe yönelik hiçbir taahhüdü kalmamıştır. Zvejdan Misimovic'e Galatasaray'a katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki futbol kariyerinde başarılar dileriz" denilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler