Tek yedekle 5 attı 4'te 4 yaptı!

Ali Bozkurt
09.01.2022 - 20:08 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 20:13

Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı, koronavirüs nedeniyle tek yedekle çıktığı maçta Hatayspor'u 5-1 ile hezimete uğratıp liderliğini namağlup sürdürdü.

Tek yedekle 5 attı 4'te 4 yaptı!

AJANSSPOR-HABER

Turkcell Kadınlar Süper Lig'inde Beşiktaş JK Vodafone, Hatayspor'u deplasmanda 5-1 mağlup etti. Koronavirüs nedeniyle bir çok oyuncusundan mahrum kalan ve sadece 1 yedek oyuncuyla sahaya çıkabilen Beşiktaş, buna rağmen Dene Belediyesi Atatürk Stadı'ndaki mücadeleyi farklı kazandı.

Zeynep Gamze Koçer'den hat-trick

A grubunda yer alan siyah beyazlı kadınlar, böylece 4'te 4 yaparak liderliğini devam ettirdi. Beşiktaş'ın gollerini 2. dakikada Melike Öztürk, 29. dakikada Gizem Gönültaş,  ve 35. dakikada da Zeynep Gamze Koçer'in golüyle ilk devreyi 3-0 önde kapattı. İkinci devre 60 ve 63. dakikalarda iki kez daha sahneye çıkan Zeynep Gamze Koçer hat-trick yaparken, takımını da 5-1'lik galibiyete taşıdı.

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı takipte

Beşiktaş'ın takipçisi Fenerbahçe de, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK'yı 2-1 yenerek, 4 maçın sonunda puanını 9'a çıkardı. Fenerbahçe, ilk yenilgisini ligin açılış maçında Beşiktaş JK Vodafone'a karşı 2-1'lik sonuçla almıştı. Bu maç iki ezeli kulübün kadınlardaki ilk maçı olarak da tarihe geçmişti.

A Grubu Toplu Sonuçlar

Fatih Vatan Spor-Ataşehir Beediye Spor: 1-0
KDZ. Ereğli Belediyespor-Altay: 4-0
Kireçburnu-Kocaeli Bayan Futbol Takımı: 0-5
Fenerbahçe-Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK: 2-1
1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü-Amed Sportif Faaliyetler: 2-1
Hatayspor-Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı: 1-5

Galatasaray ve Trabzonspor zirveden uzakta

Dört maçın sonunda B grubundaysa Bitexen Adana İdmanyurduspor, 12 puanla liderliğini sürdürüyor. Fatih Karagümrük ise averajla ikinci sırada. Bu grupta yer alan Galatasaray Hepsiburada 8 puanla 6. sırada yer alırken 3 puanı olan Trabzonspor 8. sırada bulunuyor.

B Grupu Toplu Sonuçlar

Bitexen Sivasspor Kadın Futbol Takımı-Bitexen Adana İdmanyurduspor:  0-5
Çaykur Rizespor-Konak Belediyespor: 1-2
Galatasaray Hepsiburada Kadın Futbol Takımı-Hakkarigücü Spor: 1-1
Trabzonspor-Alg Spor: 0-4
Kayseri Kadın Futbol Kulübü-İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor: 2-1
Dudullu-Fatih Karagümrük: 0-2

12'şer takımdan iki ayrı grup var

Kadınlar ligi A ve B olmak üzere 12'şer takımdan iki ayrı grupta oynanıyor. Son şampiyon Beşiktaş ile bu sezon kurulan Fenerbahçe A grubunda yer alırken, yine bu sezon kurulan Galatasaray Hepsiburada ve Trabzonspor B grubnda bulunuyor. Grup maçlarından sonra play-off oynanacak ve sezonun şampiyonu belli olacak.

Senin için hazırladığımız haberler