Tekvandocu kardeşlerin hedefi şampiyonluk

09.06.2015 - 12:29 | Son Güncellenme: 09.06.2015 - 12:29

Milli tekvandoculardan Yunus Sarı 80 kilo, kardeşi Ali Sarı da artı 80 kiloda, 2015 Bakü Avrupa Oyunları'nda altın madalyaya ulaşmayı istiyor.

Yunus ve Ali Sarı kardeşler, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12 Haziran'da başlayacak Avrupa Oyunları'ndaki hedeflerini değerlendirdi.

Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği bulunan Yunus Sarı, oyunların kendileri için büyük taşıdığını söyledi.

Organizasyon için Konya'da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Yunus, "Hem bireysel hem de takım olarak iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Turnuvaya, Avrupa'nın en iyi 16 sporcusu katılıyor. Dünya şampiyonasından kısa süre önce geldik. Formumuz çok iyi. İnşallah bireysel olarak şampiyon olmak istiyorum. En büyük hedefimiz, kardeşim Ali Sarı ile oyunlarda altın madalyaya ulaşmak" diye konuştu.

"Altın madalya alarak ses getireceğiz"
Kardeşlerden Ali Sarı da yılbaşından bu yana yoğun şekilde çalıştıklarını ve 1,5 ayda bir müsabakaya çıktıklarını dile getirdi.

Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandığını, Akdeniz Oyunları'nda ise şampiyon olduğunu anımsatan Sarı, şöyle konuştu:
"Son dünya şampiyonasında şanssız bir yenilgi aldım ve elendim. Bu durumu Avrupa Oyunları'nda düzeltmek istiyorum. Çok güçlü rakiplerimiz var ama biz de Türkiye olarak, dünyanın önde gelen takımlarından biriyiz. İnşallah kardeşim Yunus ile 1. Avrupa Oyunları'ndan altın madalya alarak, büyük ses getireceğimize inanıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler