Tekvandoda Dünya üçüncüsüyüz!

05.02.2017 - 16:50 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:50

Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye bayanlarda ve erkeklerde Dünya üçüncüsü oldu.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası’na erkekler ve bayanlarda dünyanın en iyi 8 ülkesi katıldı.

Ülkelerin 4’erli 2 grupta mücadele ettiği şampiyonada Servet Tazegül, Yunus Sarı, Cihat Çakmak, Berk Can Süngü, Hasan Can Lazoğlu ve Serdar Yüksel’den oluşan Türkiye Erkek Tekvando Milli Takımı, ilk gün yapılan müsabakalarda A Grubu’nda Rusya’ya 20-10 yenilmesine rağmen Kore’yi 26-25, İran’ı ise 31-19 yenerek yarı finale yükselmişti. Yarı final müsabakasında ev sahibi Azerbaycan’a 33-3 mağlup olan Ay-yıldızlı milliler Dünya üçüncüsü oldu. Finalde Kore’yi mağlup eden Azerbaycan erkeklerde şampiyonluğa ulaşan ülke oldu.

Nur Tatar, İrem Yaman, Rukiye Yıldırım, Nafia Kuş ve Durdane Altunel’den oluşan Türkiye Bayan Tekvando Milli Takımı, ilk gün B Grubu’nda yapılan müsabakalarda Kore’ye 16-14 yenildikten sonra Amerika Birleşik Devletleri’ni 15-12, Azerbaycan’ı ise 11-1 yenerek grup ikincisi olarak yarı finale yükselmişti. Yarı finalde Çin’e 9-6 yenilen Türkiye, Dünya üçüncülüğünü elde etti. Bayanlarda finalde Kore’yi mağlup eden Çin, Dünya şampiyonu oldu. 

ŞAHİN’DEN KUTLAMA…

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, bayanlarda ve erkeklerde dünya üçüncüsü olan milli takımı kutladı. Başkan Şahin, “Tekvando’da dünyanın en iyi 8 ülkesinin katıldığı Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası’nda çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. Özellikle erkeklerde olmak üzere genç bir takımla mücadele ettik. Sporcularımız ellerinden geleni ortaya koydular. Yarı finalde bizi yenen ülkeler şampiyonluğa ulaştılar. Biz her zaman tekvandoda dünyanın en iyi ülkelerinden olduğumuzu söyledik. Sporcularımız da aldıkları sonuçlarla bunu teyit ettiler. Elde edilen başarıda emeği geçen başta Teknik Direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm antrenörlerimizi ve sporcularımızı kutluyorum” dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler