Tenis Şampiyonası Antalya'da başladı

16.03.2015 - 14:26 | Son Güncellenme: 16.03.2015 - 14:26

Uluslararası Tenis federasyonu tarafından düzenlenen, 2015 ITF Young Seniors (Genç Senyörler) Dünya Takım Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı.

Ali Bey Club Manavgat tesislerinde yapılan şampiyonaya, 25 ülkeden 39 takım ve 300 sporcu katılıyor.

Bay ve bayanlar, 35, 40 ve 45 yaş kategorileri olmak üzere 6 kategoride yapılacak şampiyonaya, Türkiye de 24 sporcuyla katılıyor. Galatasaray ve milli takım eski futbolcularından Ümit Davala da bay 40 yaş kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek sporcular arasında bulunuyor. 

Şampiyonada, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Bulgaristan, Brezilya, Kanada, Şili, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İngiltere, İrlanda, İtalya, Letonya, Moldova, Hollanda, Norveç, Rusya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, ABD ve ev sahibi Türkiye olmak üzere toplam 25 ülkenin sporcusu mücadele edecek. Şampiyona, 21 Mart'ta düzenlenecek final maçları ve ödül töreniyle son bulacak.

 Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Naibi, şampiyonada çok iyi ülkelerin yarıştığını belirterek, "Özellikle İspanya, Fransa ve Almanya çok iddialı, çünkü altyapıdan yetişen ve şampiyon olan sporcuları mücadele verecek. Ben, bizim sporcularımızın da iyi skorlar alacağına inanıyorum. Bir hafta sürecek şampiyonada elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler