Kulüp tercümanları işsiz mi kalıyor? İlginç örnek...

25.03.2021 - 13:53 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 13:59

Almanya Ligi ekiplerinden Hertha Berlin'de teknik direktör Pal Dardai, iletişim konusunda dikkati çeken bir önlem aldı. Buna tercüman bir adım geride durmak zorunda. Kulüp tercümanları işsiz mi kalacak? İşte detaylar...

Kulüp tercümanları işsiz mi kalıyor? İlginç örnek...

Emrah KARALİNÇ-AJANSPOR 

Futbolda iletişim en kuvvetli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. İletişimin önemini kavrayan teknik adamlar dünya futbolunda çeşitli örnekler verirken, Almanya Ligi ekiplerinden Hertha Berlin'de de Pal Dardai'nin takım içindeki ietişime istinaden aldığı karar dikkatleri çekiyor. Detaylar haberde...

Hertha Berlin'den bir iletişim örneği

Berlin ekibinin 45 yaşındaki teknik direktörü Pal Dardai, Hertha Berlin'in çokuluslu bir takıma dönüştürülmesini hedefledi. Kümede kalma savaşı veren Berlin ekibinde tercümanlık yapan Alcir Pereira, takım ruhunu oluşturmak adına bir adım geride beklemek zorunda kaldı.

"Oyuncular birbirine çevirsin"

Pal Dardai, "Soyunma odasında, yedek kulübesinde aslında bir tercümana ihtiyacım yok. Ben bir şey söylediğimde, oyuncuların bu söylediğimi birbirine çevirmesini bekliyorum. Sonra zaten bir şeyler gelişir. Çünkü birbirinizle iletişim kurmak zorundasınızdır. Bu da takımın kimyasına yardımcı olur" ifadelerini kullandı.

Futbolcular harekete geçti

Futbolculuk döneminde uzun yıllar Bundesliga tecrübesi olan Macar teknik adam, Almanca dilini çok iyi seviyede konuşabiliyor. Bu karar sonrasında futbolcular da harekete geçti. 

Farklı diller konuşan oyuncular var

Örnek olarak; Arjantinli Santiago Ascacibar ve Paraguaylı Omar Alderete, söylenenleri İspanyolcaya çeviriyor. Sami Khedira, anadili Almancanın dışında İtalyanca çeviri yapabiliyor. 

Ve Lucas ilerleme kaydetti

Bu karar soyunma odasında işe yaramış. Takım içinde sessiz futbolculardan biri olarak bilinen Lucas Tousart, ilerleme kaydetmiş. Bu konuda Dardai, "Lucas çok büyük bir rol model oldu. Almanca cevap vermeye çalışıyor" dedi.

Tercümanı kovmadılar, Almanca ders veriyor

Öte yandan Pal Dardai tarafından takımdan biraz uzak tutulan ve belli alanlara giremeyen tercüman Pereira, Hertha Berlin'den kovulmadı. 1998'den beri Berlin'de yaşayan Brezilyalı, futbolculara Almanca dersleri veriyor. Bu arada Hertha Berlin 24 puanla 14. sırada bulunuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler