Terim: "Fatih Terim'e de 1 maç olmaz diyorlar"

09.01.2021 - 18:50 | Son Güncellenme: 09.01.2021 - 19:54

Karagümrük maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Fatih Terim'in cezası sona erdi. Tecrübeli antrenör, Gençlerbirliği maçında sahaya takımının başında çıktı. Fatih Terim maç öncesinde beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Terim: "Fatih Terim'e de 1 maç olmaz diyorlar"

4 maçlık cezası biten Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gençlerbirliği maçında takımının başında sahaya çıktı. Tecrübeli antrenör maç öncesin yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

"Hak ettiğim cezanın üstünde"

Aldığı cezaların fazla olduğunu söyleyen Terim, "Cezamız anca bitti. Genelde böyle cezalar veriyorlar biliyorsunuz. Fatih Terim'e de 1 maç olmaz 3-4-5 ceza verelim diyorlar herhalde. Genel olarak böyle. Hak ettiğim cezanın üstünde olduğunu düşünüyorum ama yapacak bir şey yok" dedi.

"Güven duygularımı söylemiştim"

Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) eleştiren tecrübeli teknik adam, "TFF ve bu kurullar ilgili güven duygularımı daha önce dile getirmiştim hem yazılı hem sözlü olarak. Değişen bir şey yok. Bir daha aynı şeyleri tekrar etmeye gerek yok.

Sahada olamadığımız zaman çok da mutlu değilim. Keşke olmasa ama bazen hakim olamıyorsunuz kendinize. Yani bir maç, esasında futbolunda tadı kalmadı. Birincisi seyirci yok. Seyircisiz futbolun hiç keyfi yok" şeklinde konuştu.

"Oyuncularımıza güveniyoruz"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Fatih Terim, "Zaten pandemiden sonra daha fazla oldu imkansızlık. Nitekim bu sefer geldiğimizde de sattığımız kadar almaya denk geldik. 1 Ocak'ta son buldu. Olağanüstü işler yapmak düşüyor bize. Şapkadan tavşan çıkarmak düşüyor veya olağanüstü şeyler yapmak düşüyor bize. Bugün de olağanüstü şeylerden bir tanesini yapacağız Oyuncularımıza güveniyoruz. İnşallah lehimize biter. Sahada her şeyi yapacağız" dedi.

"Ozornwafor'u kadroya aldık"

Öte yandan Terim, "Ozornwafor, kural gereği ne zaman hangi maça çıkarsanız istediğiniz 14 kuralını işletince istediğinizi yazabilirsiniz. Ozornwafor'un yazılmasında hiçbir sakınca yok. Biz de onu kadroya aldık. 1 Şubat itibariyle başka bir tasarrufta bulunabiliriz" diyerek sözlerini noktaladı.

Fatih Terim MHK, PFDK ve Tahkim Kurulu için ne demişti?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 12 Ekim'de yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada kurulların TFF tarafından değil kulüpler tarafından belirlenmesi gerektiğini söylemişti. Terim şöyle konuşmuştu:

"TFF'nin hakem kurulu, disiplin ve tahkim kurullarının bağımsızlaşması ve TFF Yönetimi'nden ayrı, kulüpler tarafından oylanacak bir seçimle belirlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu düşüncelerim yeni değil, Türkiye Futbol Direktörü'yken de bahsettiğim ve projelendirdiğim ancak uygulamada tahmin edilebilir engeller yaşanan bir durum bu. Kabul ediyorum, bu değişimi anlamak ve uygulamak da kolay değil ancak Türk futbolunun yakın gelecekte bu sistem değişikliğine gitmesi, bence TFF'nin itibarı ve ülke futbol markası adına önemlidir."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler