Terim: ''Kaybedecek bir şeyimiz yok''

27.03.2015 - 18:32 | Son Güncellenme: 27.03.2015 - 20:00

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda karşılaşacağımız Hollanda maçı öncesi Fatih Terim basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle; 

"Ömer'in de ben burada olmasını isterdim. Zaten açıkcası niyetimi de belirtmiştim. Dünyada herkesin böyle bir hakkı var. Ömer de bu hakkını kullandı ve gelmedi. Burada yaptığımız tek şey kulüp gözetmeksizin her oyuncuyu kazanmaktı" 

"Dünya üçüncüsü bir takımdan bahsediyoruz burada ve Hollanda futbolu diye bir şey var. Önemli ve güçlü bir rakip. Biz bir tek İzlanda maçında kötü oynadık. Biz de Hollanda da Çek Cumhuriyeti ile maç yaptı. Hollanda bizden kötü oynadı onlara karşı. Biz baya gol kaçırmıştık. Hollanda ile oynarken, onlar kadar mücadele edeceksiniz. Bulunduğumuz yer hak ettiğimiz bir yer değil kesinlikle."

"Emre'nin yaptıklarını tasvip etmiyorum. Geldiğinde de konuştuk bunları, söyledim ona. Ama ona yapılanlar da hoş değil. Emre'yi linç etmemize gerek yok. Yanlışlarını söyledim. Bu ülkede herkes yapıyor bu hataları, başkanlar da ben de. Burası kulüp fanatizminden uzak olması gereken bir yer. Biz adil olmaya çalışıyoruz. Emre ve Gökhan kötü günler geçirdi. Milli Takım yenilsin diye bekleyenler bugün Milli Takımı tutar olmuş."

"Kaybedeceğimiz pek bir şey yok artık. Zaten kaybettik fazlasıyla. Robben önemli bir eksik ama her oyuncuyu da eksik olarak sayamazsınız. Bu maçı kazanırsak bundan sonrası çok daha enteresan olacaktır. Bunun Türkiye bacağı var. Bu maçı kazanırsak küçük de olsa bir fikstür avantajımız olacak. Hollanda bize kaybederse telafi edemeyebilir."

"Burada Hollanda ile oynamak kolay değil. Ama ben söylüyorum herkesle her yerde oynayacak seviyedeyiz.  Bu oyunun her saniyesi önemli. Böyle seviyelerde çok dikkatli ve konsantre olmanız gerekir"

"Kazım iyi bir oyuncu. İlk ben çağırdım Milli Takıma. Sneijder'ı zaten anlatmaya gerek yok. Kazım yarın oynar mı, henüz karar vermedim. Direkt de oynayabilir, sonradan da girebilir. Sabah karar vereceğim. Ömer'in gelmemesi aklımda olan bir şey değildi. Ama Ersan da iyi Balta da iyi durumda. Bugün bir iki ufak durumumuz var o yüzden 11'i açıklamayacağım. Bizim şablonumuz bellidir. Kadroya bakarsınız çıkar."

Senin için hazırladığımız haberler