Terim ve camianın haklı endişesi: "15 oyuncunun geleceği belirsiz..."

16.05.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 18:47

Galatasaray'da yeni sezon öncesi kaotik bir ortam var. Olağan seçimli genel kurul kapıda, 15 futbolcu ve Fatih Terim'in sözleşmesi ise sona eriyor. İşte detaylar...

Terim ve camianın haklı endişesi: "15 oyuncunun geleceği belirsiz..."

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray’da Fatih Terim ve 15 oyuncunun geleceği belirsiz. Terim dahil camiadaki birçok kişi kaybedilecek bir dakika bile olmadığını düşünüyor. Seçim tarihi netleşmedi, ortada planlama yok.

"Galatasaray'ın çok başka sorunları var..."

Galatasaray’da şampiyonluğun kaçması travma oluşturmadı ama camiada ciddi bir gelecek kaygısı bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımda gelecek sezon öncesi birçok belirsizlik mevcut. Bunların başında da biten sözleşmeler ve seçim tarihinin netleşmemesi bulunuyor.

 

Teknik direktör Fatih Terim de maç sonrası “Galatasaray'ın çok başka sorunları var. Haziran'da seçim yapacaksanız, transfer ne zaman? Şampiyonlar Ligi eleme oynayacaksınız. İdari, ekonomik ve teknik olarak çok önemli bir yapılandırmaya ihtiyacı var Galatasaray'ın. Bu kadar borcun altında 5-6 başkan adayı müthiş. Ümit ederim herkes hazırlıklıdır. 3 senelik gelip önemli kaynaklar bulmadan enkazı tamamlamadan herhangi bir yere gidemeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaptan Arda’nın bitti

Galatasaray’da Saracchi, Linnes, Şener, Emre Taşdemir, Ömer Bayram, Donk, Etebo, Emre Akbaba, Gedson Fernandes ve Halil Dervişoğlu’nun sözleşmesi sona erdi. Sözleşmelerinde opsiyonları bulunan Henry Onyekuru ve Mostafa Mohamed’in ise opsiyonları henüz kullanılmadı. Sözleşmesindeki opsiyon gerçekleşmeyen Arda Turan’ın geçen yaz yaptığı sözleşme sona erdi. Öte yandan takımda en yüksek maaşa sahip Falcao ve Feghouli ile yollar ayrılmak isteniyor ve onların da geleceği belirsiz durumda.

Seçim ne zaman olacak?

Galatasaray’da seçim 1 Haziran sonrasına kaldı. Yeni seçim gündemi oluşturulması ve gerçekleşmesinin de her ne kadar haziran başı diye telkinler yapılsa da haziran ortasını bulması bekleniyor. Futbol takımının sezonu 1 Temmuz civarı açacağı düşünüldüğünde tüm bu belirsizliklerin çözülmesi için acilen düğmeye basılması gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler