Terim ve kurmayları kupaya odaklandı

21.01.2020 - 15:11 | Son Güncellenme: 21.01.2020 - 15:19

Terim ve kurmayları kupaya odaklandı

Galatasaray'da kupa mesaisi devam ederken, sarı kırmızılılar teknik direktör Fatih Terim ve kurmayları yönetiminde yenileme koşusu ve interval koşular yaptı.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında perşembe günü ağırlayacağı Çaykur Rizespor hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti.

Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmana salonda yapılan core stabilizasyon çalışmalarıyla başlayan sarı kırmızılılar ardından Jupp Derwall Antrenman Sahası’nda yenileme koşusu ve interval koşular yaptı.

 

Grip olan Younes Belhanda, idmana katılmadı. Galatasaray Çaykur Rizespor hazırlıklarını yarın saat 17.30’da yapacağı çalışmayla tamamlayıp Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kampa girecek.

İNTERVAL ANTRENMAN NEDİR?

Galatasaray idmanında yapılan interval koşu merak uyandırdı. İnterval antrenman nedir peki?
İnterval antrenman, insan metabolizmasını normal şekilde yapılan antrenmanlardan daha fazla hızlandırmaya yarıyor. Böylece daha fazla yağ yakılabiliyor. İnterval antrenman sırasında hızlanan metabolizma, tüm gün aynı derecede yüksek tutar. Böylece gün boyu daha fazla yağ yakılma şansı olur.

İnterval antrenmanlar, setler biçiminde gerçekleştirilir. 5 dakika boyunca ısınma yaparak başlanan bir antrenmanı, 1 dakika süresince yüksek hızda koşup ve 2 dakika boyunca da orta hızda koşu yaparak sürdürebilir. Bu setleri tekrarlayarak yapılan idmana, interval antrenman denir.

Senin için hazırladığımız haberler