Terim yeni Ozan Kabak'tan 'Emin'

10.05.2020 - 20:21 | Son Güncellenme: 10.05.2020 - 20:27

Terim yeni Ozan Kabak'tan 'Emin'

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR


Tüm kulüplerde olduğu gibi koronavirüs süreci sebebiyle Galatasaray'da da ekonomik problemler arttı. Kadroda revizyon gitmek zorunda olan ve maaş bütçesini kısmak durumunda olan sarı-kırmızılıların mevcut piyasada en gelir sağlayacak oyuncuları Luyindama ve Marcao olarak göze çarparken, teknik direktör Fatih Terim de , "Yeni Ozan Kabak” olarak tanımlanan Emin Bayram'ı ilk 11'e monte etmenin hesaplarını yapmaya başladı.

Galatasaray Kulübü, sıcak para akışını sağlamak ve hareket alanı açmak için bu iki oyuncuyu da değerlerini bulduklarında satabilir. Bu noktada hem Türk futbolunun imparatoru hem de futbolcu sarrafı olan Fatih Terim, yönetime güven verdi ve “Galatasaray'ın menfaatine olan her şey yapılabilir” görüşünü savundu. Teknik direktörlüğü boyunca birçok defa “Şapkadan tavşan çıkarmayı” başaran Terim'in, stoper bölgesi konusunda gençlere güveni sonsuz.

1996 dönemi Karabük'ten genç stoper Vedat İnceefe'yi keşfedip Türk futboluna kazandıran Terim, 2011'de Semih Kaya'yı, 4'üncü döneminde de Ozan Kabak'ı hem Galatasaray'a hem ülkeye kazandırmıştı. Terim'in şimdiki hedefi de gelecek sezon Emin Bayram'ı doğrudan ilk 11'de oynatmak. 

DAHA ÖNCE YAPTI

2003 doğumlu Emin'e çok güvenen Terim, stoper bölgedi konusunda endişe taşımıyor. Florya'ya her zaman çok güvenen Terim 2018 yazında İsviçre kampında, “Ozan sakatlanmasa belki hiç stoper aramayacaktım” demiş ve Ozan iyileştikten sonra da ona yüzde yüz güvenmişti. 

Öte yandan Emin Bayram dünya futbolunun da yakın takibinde. Football Talent Scout hesabı Emin Bayram'la detaylı bir analiz yaparken genç futbolcuyu "Yeni Ozan Kabak” olarak tanımladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler