Terim'den Arda Turan açıklaması! ''Yönetimle aramda fikir ayrılığı var''

24.01.2020 - 01:50 | Son Güncellenme: 24.01.2020 - 01:50

Fatih Terim Galatasaray - Rizespor maçının ardından VAR ve hakemlerle ilgili konuştu... Galatasaray, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Çaykur Rizespor'u rövanşta 2-1 mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Tecrübeli teknik adam maçın ardından A Spor'un sorularını yanıtladı. Peki Fatih Terim Arda Turan açıklamasında bulundu mu, transferler ilgili neler söyledi? İşte detaylar

Galatasaray, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Çaykur Rizespor'u rövanşta 2-1 mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Mücadelenin ardından sarı - kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, açıklamalarda bulundu. Arda Turan transferi hakkında konuşan Terim, Nagatomo takımdan ayrılacak mı sorusuna da açıklık getirdi. İşte detaylar...

''VAR'da aktif hakemlerin çalışmasına karşıyım''

VAR sistemini eleştiren Fatih Terim, "Orhan da haklı ancak hakemler de haklı. Konsensus sağlamalıyız. Futbolcular boşuna depar atıyor ve yoruluyor. Sakatlık riski de var. Hakemlere de pozisyon devam etsin, deniliyor. Kimse boşuna bir şey yapmıyor. VAR'ın adetleri de değişik. İngiltere'de hakem VAR'a gitmiyor. Burada mesele futbolu en iyi şekilde yönetebilmek. Aldığımız ile verdiğimiz arasındaki fark nedir? Baya sıkıntılı oldu. Herkes VAR'a gidilmesini istiyor. Futbolda her karar tartışılmaya açıktır. VAR'da aktif hakemlerin çalışmasına karşıyım. Herkesin oturup konuşması lazım. Ali Şansalan çok iyi bir yıl geçiriyor. Bu arkadaşlara ihtiyacımız var. Bunları düzeltecek olan biziz'' ifadelerini kullandı.

''Bu kupada var olmak istedik''

Terim, sözlerini takımının Rizespor maçı performans değerlendirmesiyle sürdürdü:

"İlk 45 dakika beni keyiflendirdi. Kalecimiz de yere yatmadı. 1-1 sakat bir sonuç. 2-1 öndesiniz, 2-2'de sakatlanıyorsunuz. Geçen senenin şampiyonu olarak 1-1'le dönmüştük. Bugün turu geçmek istedik. Bu kupada var olmak istedik."

Arda Turan hakkında... ''Bu bir fikir ayrılığıdır''

Arda Turan konusuna da cevap veren Terim, "Denizlispor maçından sonra Arda Turan hakkında fikirlerimi söyledim. Bu konu sadece teknik bir konu değil. Camiamızın, taraftarlarımızın, eski ve yeni bütün yönetimlerimizin bunu değerlendirmesi gerekir dedim. Geçen gün davet edildim ve Türk Telekom'a geldim. Başkan, Abdurrahim ve Yusuf Bey vardı. Ben daha evvel ne söylediysem aynı şeyleri tekrar ettim. Galatasaray'ın ocağından yetişmiş bir değere sahip çıkmak, ona kapı açmak gerektiğini söyledim. Onlar bu kararda olmadıklarını söylediler. Bu bir fikir ayrılığıdır. Ben yönetimle arasında sorun var, dedirtmemek için çok çaba harcıyorum. Zaman zaman da hayal kırıklığına uğruyorum. Galatasaray'ı yöneten iradeye saygı duydum. Çelişki çıkmasının da önüne geçtim'' dedi.

''İkinci bir tip oyun oynayabiliriz''

Onyekuru'nun takıma katılmasının ardından yeni bir oyun tipine geçebileceklerini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Ligin ilk yarısında beklentilerimin uzağında bir tabloyla karşılaştım. Bazı oyuncuları anlamamız zaman istiyor. Özellikle ilk yarı defansın arkasına ve arasına koşacak oyuncumuz neredeyse yoktu. Bu bizim bir sıkıntımız oldu. Pasta bir sıkıntı olmadı ama mesafe kat edemedik. Bunun için de çok çabuk bir şeyleri değiştireceğimizi söyledik. Tanıdığım oyuncuları hata yapsak da ikna etmek daha kolay oldu. Top gelmeden düşünebilen oyuncularımızın sayısı arttı. İnanıyorum ki daha ileriye gideceğiz. Bugün oyuncularım oyundan zevk alıyor, ben de zevk alıyorum. Daha da zengin bir takım olmak en büyük amacım. Repertuarımızın geniş olmasını istiyorum. Onyekuru'nun da gelmesiyle birlikte ikinci bir tip oyun oynayabiliriz'' şeklinde konuştu.

Nagatomo Galatasaray'dan ayrılacak mı?

 Fatih Terim, sözlerini transfer dönemini değerlendirerek ve Nagatomo Galatasaray'dan ayrılacak mı sorusunu cevaplayarak sonlandırdı:

''Son dakikaya kadar her şeyi beklemek gerekir. Hem alınması ile ilgili hem de satılmasıyla ilgili. Bir stoper istedim ama olmazsa yapacak bir şey yok. Ancak gidecek oyuncularımız olacak. Burada bir sıkıntı yok. Andone'den yana şansımızı kullandık. Bugün antrenmana çıktı. Her an biri gelebilir, biri gidebilir. Nagatomo benim futbol hayatımda gördüğüm ender profesyonellerden biri. Bizim için çok değerli biri. Kendisiyle konuştum. Nagatomo bize çok büyük hizmetler yaptı. Hiçbir sıkıntımız yok. Onu çok seviyoruz, o da bizi seviyor. Bir fırsat bulursa gidecek. Nagatomo kalırsa da başımızın üstünde yeri var. Hala antrenmanın en çok çalışanı. Böyle futbolcuyu bulmak çok zor. Keşke çok daha önceleri karşılaşsaydık. Nagatomo'yu kırmak kimsenin aklına gelmez. O nasıl isterse öyle davranacağız."

 

Senin için hazırladığımız haberler