Fatih Terim: Bazı arkadaşların bir an önce forma girmeleri lazım

12.09.2021 - 22:25 | Son Güncellenme: 13.09.2021 - 11:01

Galatasaray haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0'lık üstünlüklerini koruyamadıkları Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Bazı arkadaşların bir an önce forma girmeleri lazım

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0'lık üstünlüklerini koruyamadıkları Trabzonspor maçını değerlendirdi. Deneyimli çalıştırıcı Kasımpaşa karşılaşmasına gönderme yaparak, "Devre arasında bir türlü 2-0 giremiyoruz içeri. Ama yakında onları da becereceğiz inşallah" dedi. 

'Gereksiz yere geri çekildik'

Terim şöyle devam etti: "Oyuna ileride baskıyla başladık. 2 gol attık ama daha çok pozisyona girdik. Kalemizde de pozisyon görmedik. Son birkaç dakika gereksiz geriye çekilme ve pas hataları bizi zora soktu ve devre sonuna doğru klasik golümüzü yedik. Pozisyonların lehimize olduğu ortamda bu golü yememeliydik." 

Terim: Gençliğimizin bize yansıması 

Galatasaray Teknik Direktörü, "Emre Kılınç'ın sakatlığı bizim mecburen değişikliğe gitmemize neden oldu. Yedlin yalnız kalmaya başladı. Aytaç'ı oyuna aldım. Taktiksel bir anlayış bizi ona itti. İkinci yarı bizim topla olduğumuz anda çok daha iyi işler yaptık. Kazanabilirdik ancak olmadı. Maalesef 2-0'dan puan kaybediyoruz. Belki 2-2 bitmese, 0-0 bitse başka şeyler söyleriz. Bazen gençliğimizin bize böyle yansıması olabilir" diye konuştu.

'Trabzonspor'un çok iyi kadrosu var'

"Benim hedefimde ilk yarıdaki Galatasaray var" diyen Fatih Terim, "Sahanın her yerinde baskı kuran bir takım yapabilirsek mutlu oluruz. İlk yarıda yediğimiz golün önemli sebebi de orta saha oyuncularımızın takip etmemesi. Bazı arkadaşlarımızı da görmek zorundayız. Çok iyi bir kadroya sahip olan Trabzonspor'a karşı oynadık. Kolay değil ama galibiyeti kaçırdığımız için üzüntülüyüm" ifadelerini kullandı.

 

Terim'den futbolcularına mesaj

Son olarak oyuncularına mesaj veren Fatih Terim, "Hayatları boyunca birbirini görmemiş oyuncuların aynı hedefe yönelmeleri için beraber çalışmaları gerekiyor. Öne geçtiği zaman o heyecan ve telaş olabilir. Zaman içerisinde bunlar geçecektir. 1 numaralar ne kadar önemliyse 2 numaralar da önemli. Bazı arkadaşların bir an önce forma girmeleri lazım, yoksa forma kolay olmayacak" diye konuştu.

Fatih Terim'den Şenol Güneş'e destek

Öte yandan Fatih Terim basın toplantısında A Milli Takım'da görevinden ayrılan meslektaşı Şenol Güneş'e destek verdi. Terim, "Şenol Güneş, Türk futboluna oldukça hizmet etmiş bir arkadaşımız. İtibarsızlaştırma, yaralama, hiç hoş değil. Bunu hak etmedi. Ne o, ne de arkadaşları. Saygı, sevgi olmalı. Sevgiyle göndermesini bilmeliyiz" yorumunu yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler