Terim'den Mostafa Muhammed'e penaltı tepkisi

Orhan Gülek
25.10.2021 - 22:03 | Son Güncellenme: 25.10.2021 - 23:13

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Terim'den Mostafa Muhammed'e penaltı tepkisi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 10. haftasında büyük heyecana shane olan derbide Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 geriye düştüğü mücadelede 2-1 yenmeyi başardı ve 3 paunı alarak zirve takibini sürdürdü. Galibiyetin mimarı ise 2 gol birden kaydeden Cyle Larin oldu. Galatasaray'da Mostafa Mohamed 81. dakikada penaltı kaçırdı ve beraberlik şansından yararlanamadı.

Karşılaşma sonrası Galatasaray teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

İşte Terim'in o sözleri;

"Beklenmeyen bir gol yedik"

"Umduğumuz gibi başladık. Maçtan önce de söylemiştim bir baskı bekliyorum diye. Oraları geçtik. Ama biraz basit top kaybı ve topa sahip olmada sıkıntı çektik. Oyun daha sonra dengelendi ve gol bulduk. Ama bir yan top ve maalesef beklenmeyen bir gol yedik ve devreyi öyle bitiremedik."

"Mete Kalkavan'a sorsan anlatır"

"İkinci yarı enteresan bir maç geçti. Korner olmadan bizim yediğimiz golden önce top oyundayken Nelsson'a yapılan bir faul var. Hatta sarı kartımsı bir faul var. Korner olmadan. O korner bize gol oldu. Mete Kalkavan'a sorsan anlatır o şimdi oradan bu geldi diye. Öyle bir gol yedik. Oradan sonra böyle bir birkaç dakika bir şokumsu bir şey yaşadık. Arkasından biraz değişiklik yaptık ki 1-1'ken değişikliği yaptım ben. Sonra 2-1 oldu. Bir daha hamle yaptık. Burada da kaçan 2 tane, daha fazla da var ama anlatılamayan kaçan pozisyonlar var. Halil'in ve penaltı. Sağlık olsun. İstemedik. Mağlup olmamak için gerekli pozisyonları bulduk ama atamadık ve dolayısıyla mağlup oldu."

"Kritik dönemlerde penaltı atmama rekoru da bizdedir herhalde"

"Penaltıcı bizde Cicaldau.  Mostafa almış ben atacağım demiş. Geçen sefer ben ona kazanmak için çok da riskli bir maçta yine atmasını istedim. Orada oyuncum önemlidir ama burada bırakması lazımdı Alex'e. Sağlık olsun ne yapalım. Ama herkes ne yazılmışsa oraya, kim hangi görevdeyse onu yapması lazım. Penaltı dahi atamıyorsanız... Kritik dönemlerde penaltı atmama rekoru da bizdedir herhalde. Geçen sene kaçan penaltı, Mostafa'nın kaçan penaltı, sonra bir daha attırdığımız ona. O penaltı da bize şampiyonluğu kaçırdı belki. Büyük ihtimalle devreye 3-0 girsek Denizli de aşka bir skor çıkardı ortaya belki şampiyon dönerdik ama bu penaltıları kaçırıyoruz. Penaltıcıları belirliyoruz. Alex'in de topu bırakmaması lazım açıkçası. Takımın penaltıcısı benim, benim atmam demesi lazım. O da haksız demiyorum, kibarlığı yapmış. Durum bu."

Karşılaşmada Mostafa Mohamed'in kullandığı penaltı vuruşunu kurtararak, gecenin kahramanlarından olan Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu için ise Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı:

 

"Ersin, kurtarılmazı kurtardı"

"Ersin daha ne olacak, penaltıyı kurtardı, kurtarılmazı kurtardı. Tebrik ederim, müthiş oynadı."

Son olarak Ajansspor Muhabiri Burhan Can Terzi'nin "İdealinizdeki oyunu yansıtmak için ocak ayında bir 6 numara sanki şart gibi gözüküyor hocam. Aynı fikirde misiniz? Bir de beklerle biraz sanki istediklerinizi yapamıyorsunuz gibi geldi bana. Aanholt ve Yedlin'e uyarılarınız oldu. Neyi yapamadılar tam olarak?" sorusuna Fatih Terim, şu cevabı verdi:

"Ocak ayına kadar bazı şeyler gelişir"

"Bizim oyun anlayışımızda beklerin derinde top alması, dipte hareket etmesi, yani hücum bölgesinde hareket etmesini isteyen bir hocayım maalesef orada bira sıkıntımız oluyor zaman zaman. Sacha yetişir diye düşünmüştük ama yetişmedi. Bazen bazı oyuncular önemli oluyor orada biraz. Yedlin daha defans yönelik bir oyuncu. Böyle belirli noktaya bu olmazsa olmaz diye bir düşüncemiz yok. Ayrıca ocak ayında 6 numara diye bir şey söylemedim. Şu maçlarımızı oynayalım ama bilesini ki hareket halindeyiz. Çünkü bu gidişle eğer Allah nasip eder bu turu geçerse zaten ocak ayında 1-2 yere veya birkaç yere gerekeni yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyor. Ocak ayına kadar bazı şeyler gelişir. Tabii gitmeler-gelmeler olacak, olmalı. Zaten profesyonel hayat bunu gösteriyor. Burada fazla süre almayan gitmek isteyecektir, biz bazı yerlerden memnun değilsek oraya daha iyi bir opsiyon bulursak onu almak isteyecek. Çok doğal. 5 senelik mukavele imzalıyor bir sene sonra diyor ki ben gitmek istiyorum. Bu hakkı varsa kulüplerin de bazı hakkı var elbet. Ama şu maçlar oynanırken bütün oyuncularımız bizim için kıymetlidir, değerlidir. Ancak şu anda herkese ihtiyacımız var."

Senin için hazırladığımız haberler