Terim'in elini öptüğü anı anlattı!

05.04.2020 - 22:28 | Son Güncellenme: 05.04.2020 - 22:42

Arda Turan, Fatih Terim'in elini neden öptü? Tekrar Galatasaray'a dönecek mi? İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

Terim'in elini öptüğü anı anlattı!

Arda Turan, sosyal medyadan kendisi hakkında merak edilenler hakkında açıklama yaptı. Galatasaray'a geri dönme sürecinden ve Fatih Terim hakkında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Galatasaray hakkında konuşurken duygu yüklü açıklamalarıyla dikkat çeken deneyimli futbolcu her fırsatta olduğu gibi Galatasaray'a olan bağlılığını ve sevgisini tekrardan dile getirdi.

"Hoca bana bakmasa da beni gördüğünü bilirim"

Galatasaray ve Milli Takımlar bazında antrenörlüğünü yapan Fatih Terim hakkında konuşan Arda: "Fatih Terim sizin hayatınızdaysa sizi mutlu edecek insandır. Hoca bana bakmasa da beni gördüğünü bilirim. Sevgi hayatta tüm duyguların başıdır. Benim vicdanım Galatasaray konusunda rahat; Fatih Hoca noktasında da anlattım. Ben sağlıklı olup işimi yapıp yoluma devam edeceğim. Galatasaray beni çağırırsa giderim." açıklamalarını yaptı.

Ne olmuştu?

Euro 2016 öncesi Antalya'da kamp yapan Milli Takım'da Arda Turan ve Fatih Terim arasında bazı tartışmalar yaşanmış ve o dönemden sonra ikili arasındaki ipler neredeyse kopma noktasına gelmişti. O günden beri bu konu hakkında pek konuşmayan iki tarafta suskunluklarını bozmasa da farklı farklı iddialar ortaya atılmıştı. Başlangıçta Milli Takım prim konusunda tartışma yaşadıkları konuşulan ikilinin daha sonrasında kampta taktik konuşması sırasında problem yaşadığı iddia edilmişti.

İkili daha sonrasında çok sık bir araya gelemese de geçtiğimiz sezon TT Arena'da oynanacak Galatasaray-Başakşehir maçından önce Arda Turan'ın Fatih Terim'in elini öpmeye gitmesiyle ikili arasındaki buzlar bir nebze olsa da kırılmıştı.

Arda Turan'ın kariyerinden notlar...

Manisaspor'da yarım sezon forma giyen Turan daha sonra Galatasaray'a geri döndü. Sarı kırmızılı forma ile ilk resmî maçına, 22 Ocak 2005 tarihinde Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında çıktı. Galatasaray'ın 9 Ağustos 2006 tarihinde, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Mladá Boleslav karşısında 5-2 kazandığı karşılaşmada 2 gol atıp 1 asist yaptı. Böylece Galatasaray forması altında ilk resmî golünü attı. Galatasaray'da kaptanlığa kadar yükselen Turan, 2011 yılına kadar çeşitli kulvarlarda toplamda 190 kere Galatasaray formasını giydi ve 44 gol kaydetti. Sarı kırmızılı takım ile, 2007-08 sezonunda Süper Lig, 2004-05 sezonunda Türkiye Kupası ve 2008 yılında Türkiye Süper Kupası şampiyonlukları yaşadı.

2011 yılının Ağustos ayında, 12 milyon euro bonservis ücreti karşılığında İspanyol kulübü Atletico Madrid'e transfer oldu. O dönemler bu bonservis bedeli Türkiye'den yurt dışına transfer olan en pahalı Türk futbolcu olmasını sağladı. Atletico Madrid formasıyla ilk resmî maçına 28 Ağustos 2011'de, Osasuna ile oynanan La Liga maçında çıktı. Kasım 2011 tarihinde, UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic'e karşı 1-0 kazandıkları karşılaşmada bu takımdaki ilk resmi golünü attı. Dört sezon Atletico formasını giyen Turan, bu kulüpte 2012 yılında UEFA Süper Kupası, 2011-12 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, 2013-14 sezonun La Liga, 2012-13 sezonunda Copa del Rey ve 2014 yılında Supercopa de España şampiyonluklarını yaşadı. 6 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon euro bonservis bedeli ile Barcelona'ya transfer oldu. Turan, 6 Ocak 2016 tarihinde Espanyol ile oynanan Copa del Rey maçıyla birlikte Barcelona'daki ilk resmî maçına çıktı. Burada çeşitli kulvarlarda toplam 55 karşılaşmaya çıktı ve 15 gol kaydetti. Barcelona'da 2015 yılında UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2015-2016 sezonunda La Liga ve Copa del Rey, 2016 yılında da Supercopa de España şampiyonlukları yaşadı.

Turan, 2017-18 sezonunun ikinci yarısından itibaren iki buçuk sezon kiralık olarak İstanbul Başakşehir takımına transfer olmuştu. Ancak 2020 Ocak ayında kulübüyle karşılıklı anlaşarak kiralık sözleşmesini fesederek, İspanyol kulübü Barcelona'ya dönmüştü.

Kariyeri boyunca 478 maça çıkan Arda Turan, 85 gol attı ve 125 asist yaptı. Türkiye Milli Takım formasını 100 kez giyen tecrübeli oyuncu bu alanda Rüştü Reçber (120), Hakan Şükür (112), Bülent Korkmaz (102), Emre Belözoğlu (101) gibi isimlerden sonra en çok Milli Takım formasını giyen 5. oyuncu durumunda.

Arda Turan'ın maliyeti ne kadar?

Sezon sonu Barcelona ile olan sözleşmesi bitecek olan oyuncunun yazın bonservisi elinde olacak. Galatasaray'a transfer olma konusunda açıklamalarında "Konu Galatasaray olursa para meselesini konuşmam. Boş kağıda imza atarım" dediği biliniyor. Barcelona ve Başakşehir kariyerinde 4.5 milyon euro maaş alan Turan'ın yeni takımında ne kadar ücret alacağı ise şu an bilinmiyor.

Senin için hazırladığımız haberler