"Terör belasını şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum"

05.02.2017 - 16:34 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:34

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, İstanbul'da Vodafone Arena yakınlarında gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısını kınayarak, hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu.

Galatasaray'ın futbol A takımı antrenmanında 30 yıl önce vefat eden aynı isimdeki yeğeni Dursun Özbek'i Kulaksız Mezarlığı'nda kabri başında anan Özbek, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan güvenlik görevlileri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, şunları söyledi:

"Ülkemize musallat olan terör belasını şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Ülkenin huzuruna yönelik bu saldırılar inşallah son bulur. Çok vahim bir olaydı. Özellikle bir spor müsabakasının ertesinde planlanması spora da terörü bulaştırmak istemelerinin bir göstergesi. Acılı ailelerin acılarını paylaşıyorum, ülkemize de başsağlığı diliyorum. Dünkü vahim olay tüm camiamızı ve ülkemizi büyük bir acıya boğdu. Allah milletimize sabır versin. Şehitlerimizin mekanı cennet, ruhları şad olsun."

Başkan Özbek, antrenmanda 30 yıl önce vefat eden yeğeni Dursun Özbek'in sarı-kırmızılı takımın altyapısından yetiştiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"O zamanki teknik direktörümüz Jupp Derwall kendisini altyapıdan A takıma aldı ve ilk çıktığı antrenmanda da Florya'da arkadaşlarının kolları arasında Hakk'ın rahmetine kavuştu. Belki o günkü heyecanı taşıdı. Galatasaray'da futbol oynayabilecek olmasının hayali onu öylesine etkilemiş olacak ki antrenman sırasında vefat etti. Ruhu şad olsun. Galatasaray sevgisiyle öldü. Dolayısıyla 30. ölüm yıl dönümünde kendisini hatırlamak istedim ve yeğenimin ziyaretine geldim. Mekanı cennet olsun. Galatasaray sevdalısı olarak Galatasaray'a vereceği çok şey vardı ama çocuk yaşta orada vefat etti."

Senin için hazırladığımız haberler