Terra Luna Coin delist mi oldu? Tekrar listelenir mi? Binance

Ali Bozkurt
13.05.2022 - 16:57 | Son Güncellenme: 13.05.2022 - 17:11

Terra Luna Coin'in geleceği merak konusu olmaya başlandı. Tekrar listenecek mi, delist mi oldu ve ne zaman listelenir? Binance tamamen sildi mi? İşte detaylar...

Terra Luna Coin delist mi oldu? Tekrar listelenir mi? Binance

AJANSSPOR HABER

Büyük düşüş yaşayarak yatırımcılarını zarara uğratacan Luna Coin, dün gece yarısı veri sağlayamadı. Binance yaptığı açıklama ile Luna Coin'in alım ve satımlarını geçici olarak durdurdu. Gece yarısı alım ve satım durana kadar alım yapan vatandaşlar ise ellerinde kalan coinlerden dolayı şikayetçi olmaya başladılar. Luna Coin ne olacak? İşte detaylar...

Luna Coin delist mi oldu?

Binance ayrıca Terra ağının aralıklı olarak Binance'te yüksek hacimli olarak bekleyen fon çekme işlemlerinden dolayı yavaşlık ve tıkanıklık yaşadığını duyurdu. Kripto borsası, buna bağlı olarak yüksek miktarda bekleyen çekim işlemlerinden dolayı işlemlerin geçici olarak askıya alınmaya devam ettiğini duyurdu.

Luna Coin son olarak kaç dolarda kaldı?

Geçen ay 40 milyarı doları aşan piyasa değerine sahip olan Luna, son iki günde yaklaşık 39,5 milyarlık piyasa değeri kaybetti. Geçen hafta 100 dolar bandında bulunan ve en büyük 10 kripto paradan biri olan Luna'nın fiyatı, an itibarıyla 0,005 dolar bandında bulunuyor.

Delist ne demek?

Bir kripto para delist olduğunda artık bazı işlem çiftleri ile işlem yapılmaz hale gelir. Mesela BCPT delist edildikten sonra artık BTC ya da ETH ile takas edilmez. Ama bir süre USDT, BUSD ya da borsanın belirlediği diğer bazı kripto paralarla takas edilebilir.

Delist, listeden çıkarmak anlamına gelen bir kelimedir. Geleneksel borsalarda ve kripto para işlem platformlarında listelenen herhangi bir varlığın işlemden çıkarılması durumunda kullanılır. 

Terra Luna Coin delist mi oldu? Tekrar listelenir mi?

Terra Luna Coin'in delist olduğuna dair henüz bilgi verilmedi. Luna Coin ekibiyle görüşmelerin sürdüğü ve belirli şartları yerine getirmeleri halinde tekrar listelenmesi de gündemde. Anlık olarak geleceği hakkında henüz net bilgi yoktur. Bazı yatırımcılar ise tekrardan listeneceğini düşünüyorlar. Uzmanlar konu hakkında net konuşmasa da delist olmadığını iddia etmeye başladılar.

Senin için hazırladığımız haberler