Terra Luna Coin Yakım İşlemi Yapacak mı? Delist mi Olacak Listelenecek Mi?

15.05.2022 - 19:57 | Son Güncellenme: 15.05.2022 - 20:04

Binance henüz Terra Luna Coin'in alım-satım işlemini açmadı. Terra Luna Coin listelenecek mi, delist mi olacak, yakım işlemi geçecek mi? İşte detaylar...

Terra Luna Coin Yakım İşlemi Yapacak mı? Delist mi Olacak Listelenecek Mi?

AJANSSPOR HABER

Terra Luna Coin'in listeden çıkarılmasından sonra vatandaşlar Busd üzerinden alımlarını gerçekleştirmeye başladılar. Peki Terra Luna Coin listenecek mi yoksa delist mi olacak? İşte detaylar...

Binance açıklama yaptı

Terra Luna Coin'in yaşadığı büyük kayıptan sonra Binance listeden geçici olarak kaldırıldığını duyurdu. Binance, ''12/05/2022 günü saat 04.30 (TSİ) ile 12/05/2022 günü saat 09.10 (TSİ) arasında Terra (LUNA) ağındaki çekim işlemleri, bekleyen çekim işlemlerinin yüksek hacminden dolayı geçici olarak askıya alınmıştır. Ağ, tıkanıklık nedeniyle dakikada sadece altı ila dokuz çekimin yayınlanabildiği bir hale gelmiştir. Askıya alınma sırasında yapılan ve gerçekleşmeyen çekim talepleri, fonların çekim kuyruğunda takılı kalmasını engellemek için reddedilmiştir. Lütfen İşlem Geçmişi sekmesinden çekimlerinizin durumunu inceleyin. Varlıklarınızın güvende olduğundan emin olabilirsiniz. Vermiş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz." ifadelerini kullandı.

Terra Luna Kurucusu Açıklama Yaptı

Terra Luna'nın kurucusu olan Do Kwon, düşüşlerden sonra açıklama yaptı. Kwon, "Ancak artık o paranın artık bu haliyle UST olmayacağı belli olmuştur. Ben veya herhangi bir ilişkili olduğum kurum bu olaydan hiç bir şekilde kâr etmemiştir. Kriz esnasında UST veya LUNA satmadım. Depegging süreci esnasına Luna Vakfının Bitcoin rezervlerinin kullanımının belgelenmesi üzerinde çalışıyoruz. Lütfen sabırlı olun. Ekiplerimiz pek çok işi aynı anda yürütüyor." ifadelerini kullandı.

''1 Dolara sabitlemeye çalışıyoruz''

Değeri her zaman 1 dolara sabit olması gereken algoritmik sabit coin UST ilk olarak 9 Mayıs akşamı 0.70 doların altına geriledi. Ardından ertesi gün 0.90 doların üzerine çıkınca Do Kwon UST'yi yeniden 1 dolara sabitlemek için çalıştıklarını açıkladı.

Terra Luna neden düşüş yaşadı?

En yüksek değeri  bir ay önce 118 Dolar olan Terra Luna, 0,009 dolara kadar geriledi. Bu çöküş Terra'nın sabit kripto varlığı olan TerraUSD'nin (UST) de sabitliğini kaybetmesine neden oldu. Yatırımcıların korkuya kapılarak Bitcoin dahil en popüler kripto para rezervlerini satması ile, piyasalar da yere çakıldı.

Delist ne demek?

Delist, listeden çıkarmak anlamına gelen bir kelimedir. Geleneksel borsalarda ve kripto para işlem platformlarında listelenen herhangi bir varlığın işlemden çıkarılması durumunda kullanılır.

Terra Luna Coin delist olur mu?

Güney Kore'nin en büyük borsası olan Upbit, LUNA'daki düşüşe ilişkin açıklama yaparak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi. Upbit açıklamasında, "Upbit, UST'de yaşananları yakından gözlemlemektedir. Dolara olan 1'e 1 bağlılık hala sağlanamamıştır. Bu durum, LUNA yatırımcılarının beklenmedik mali kayıplar yaşamalarına sebep olabilir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler