Tescil mi, tamamlanması mı? Trabzonspor'dan açıklama...

23.04.2020 - 08:27 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 08:32

Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp, koronavirüs sebebiyle verilen arada aldıkları mali tedbirleri, ligin geleceği ve şampiyonluk durumları hakkında konuştu. Trabzonspor, tescil mi istiyor yoksa ligin tamamlanmasını mı? Alp, bu konuda net konuştu.

Tescil mi, tamamlanması mı? Trabzonspor'dan açıklama...

Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüs günleri, ligin geleceği, şampiyonluk yarışı ve birçok konuda konuşan Alp, ligin tamamlanmasından yana tavır aldıklarını ifade etti.

Trabzonspor ligin tamamlanmasını istiyor

Sabah'a konuşan bordo-mavili yönetici, "Bu konunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biz Trabzonspor olarak ligin tamamlanmasından, kalan 8 haftanın oynanmasından yanayız. Mayısın ilk haftasında Kulüpler Birliği çatısı altında toplanıp her şeyi masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Yiğit Alp: "Karşılaşacağımız tabloyu öngörebiliyoruz"

Alp, Trabzonspor'un bu süreçte ekonomik olarak nasıl bir plan yaptığını şu sözlerle anlattı:

"Açıkçası şu an pek çok kişi ve kurum gibi bizler de temkinli bir bekleyiş içindeyiz. Devletimiz süreci gayet kontrollü, akılcı ve başarılı bir şekilde yönetiyor. Ancak ne bu sürecin sonlanacağı vakti ne de sonunda karşılaşacağımız tabloyu öngörebiliyoruz. Evet, ekonomik bir daralma bekleniyor. Burası bir gerçek. Futbola bunun yansımaması da mümkün değil. Yine de şu an için ertelediğimiz bir plan yahut askıya aldığımız bir proje yok. Biz mevcut şartlar içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Mehmet Yiğit Alp: "Mayıs ayının ilk haftasında toplanıp her şeyi masaya yatıracağız"

Ligin tamamlanmasını istediklerini belirten Trabzonspor yöneticisi, "Şunun altını özellikle çizmek istiyorum, Trabzonspor olarak liglerin tamamlanmasından yanayız. 8 haftanın oynanmasını istiyoruz. Şu anda liglerin ne zaman, nasıl ve ne şekilde başlayacağı belli değil. Futbol dünyasından bazı isimler bazı öneriler getiriyor. Salgının ne zaman biteceği, sağlıklı ortamın ne zaman oluşacağı konusunda bilim insanları dahil kimse tarih veremiyor. Bilim insanları aşı veya ilaç bulunmadan konuşmanın erken olacağını vurguluyor. Bu yüzden liglere yönelik çizilen senaryolar da maalesef havada kalıyor. Kulüpler Birliği olarak mayısın ilk haftasında toplanıp her şeyi masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un genç futbolculara şans vermesi...

Genç futbolculara önem verdiklerini belirten Alp, "Trabzonspor, bir süredir zaten kendi ekonomik krizinin üstesinden gelmeye çalışıyordu. İki yıldır attığımız tüm adımların hareket alanını kısıtlı bütçemiz belirliyordu. Bu anlamda öz kaynaklar, en doğru seçenekti. Biz 'kendi kendine yeterli bir ekonomik ve sportif düzen' yaratabilmek için zaten altyapımıza yönelmiştik. Bakın, şimdi herkes içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlar ve dış mecburiyetlerden ötürü kendi kendine yetebilmenin yollarını arıyor. Bu anlamda tabi ki biz en şanslı kulüpelrden biriyiz. Yeni gençlerle kadromuzu güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Futbolculara ya indirim yap, ya da git yaklaşımı için ne düşünüyor?

Oyuncularla alacaklarındaki indirim yapıp yapmayacağı konusunda Alp, "Biz zaten yüksek maliyetli sözleşmeler yapmadık, yapmayacağız da! Kulüp ile oyuncu arasında ilişki, karşılıklı güven ve dürüstlük esasına dayalı olmalı ki, yarın herhangi bir sorunda masaya oturduğunuzda oradan uzlaşarak ayrılma şansınız doğsun. Diğer türlü iş, başka yerlere gidiyor. Elbette alınan karar doğrultusunda bizim de görüşmelerimiz olacak ama ne şekilde yapacağımızla ilgili arkadaşlarımızla konuşuyoruz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler