Tesisler bahçe oldu, Samsunpor isyanda!

Akın Ungan
15.01.2022 - 16:16 | Son Güncellenme: 15.01.2022 - 16:20

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsunspor'un kullandığı Nuri Asan Antrenman Tesisleri'ni, Millet Bahçesi'ne dahil etti. Taraftarlar, karara büyük tepki gösterdi.

Tesisler bahçe oldu, Samsunpor isyanda!

AJANSSPOR-HABER

TFF 1. Lig'de mücadele eden Yılport Samsunspor'un Nuri Asan Tesisleri elden çıkıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi (SBBM), tesislerin Millet Bahçesi alanına katılmasını oyçokluğuyla kabul etti. Bu karara kırmızı beyazlı taraftarlar yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi.

Taraftarlardan karara karşı ortak açıklama

Taraftarlar yaptıkları ortak açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e tepki gösterdi. Açıklamada, "Samsunspor tesislerinin yıkılarak, yerine Millet Bahçesi yapılması planını meclisten geçiren Mustafa Demir, Samsunspor taraftarını üzmekte, kırmakta ve hatta fazlaca kızdırmaktadır. Şehrin tartışmasız markası ve birleştirici unsuru olan Samsunspor, siyasi görüşü ne olursa olsun bu şehirde yaşayan herkesin ortak sevdasıdır" denildi.

Belediye başkanına büyük tepki

Cumhur İttifakı'nın oylarıyla SBBM'den geçen kararın değiştirilmesini isteyen taraftarlar, "Bizler farklı siyasi düşüncelerde, dünya görüşlerinde olsak da önceliğimiz Samsunspor’dur! Bu önceliğimize karşı durmadan operasyon düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir an önce hatasından dönmeli ve oturduğun makamın hakkını vererek şehre ağabey olmayı öğrenmelidir. Samsun, 'Ben yaptım oldu' anlayışı ile yönetilebilecek bir şehir değildir" dedi.

Efsane takım kazayla dağıldı

Samsunspor'un kullandığı tesislere adını veren Nuri Asan, kulübün 20 Ocak 1989 yılında yaşadığı elim trafik kazasında hayatını yitiren teknik direktörüydü. Galatasaray, Ankaragücü ve Samsunspor forması giyen Asan, 1988 yılında kırmızı beyazlıların teknik direktörlüğüne getirildi. 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken takım otobüsünün yaptığı kazada Nuri Asan ile birlikte futbolcular Muzaffer Badalıoğlu,Zoran Tomić ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını yitirdi. Bu kazadan sonra 80'lerin ikinci yarısına damga vuran Samsunspor büyük bir düşüş içine girdi.

22. yıldönümünde tesisler gitti!

Kazadan sonra; 1990'da inşaa edilen antrenman tesislerine Nuri Asan adı verildi. Asan'ın hayatını yitirdiği kazanın 22. yıldönümüne bir kaç gün kala belediyenin aldığı kararla tesisler Millet Bahçesi alanına dahil edildi. Bu karara sadece taraftarlar değil, şehirdeki meyda organları da tepki gösteriyor. Karardan bir dönüş olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Senin için hazırladığımız haberler