Gençlerbirliği, Transfer Yasağını Kaldırıldığını Açıkladı

Ali Bozkurt
03.01.2023 - 21:47 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 21:59

TFF 1. Lig Son Dakika Haberleri: Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, 1.5 yıl önce aldıkları transfer yasağının kalktığını açıkladı. Detaylar...

Gençlerbirliği, Transfer Yasağını Kaldırıldığını Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği 1.5 sene önce aldıkları transfer yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. Kırmızı-Siyahlı ekip bugün yaptığı açıklamayla transfer yasağı kalktıığını duyurdu. Detaylar...

''Transfer yasağı kalktı''

Başkent temsilcisi sosyal medya hesabındna yaptığı açıklamayla transfer yasağının kalktığını duyurdu. Gençlerbirliği paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Geçmiş sezonlarda kulübümüzde oynamış olan 9 futbolcunun alacaklarından ve geçmiş dönemlerden devam eden vergi borçlarından kaynaklı, 1,5 yıldır FIFA’nın uygulamış olduğu transfer yasağı, Başkanımız Niyazi Akdaş ve Yönetim Kurulumuzun yoğun çaba ve girişimleriyle bugün itibariyle resmi olarak açılmış bulunmaktadır.” 

20 milyon borç vardı

Gençlerbirliği 20 milyon TL borcu bulunmasından dolayı transfer yasağı almıştı. Başkent ekibi 1.5 sezon sonra borcu ödeyerek transfer yasağını kaldırdı.

İlgini Çekebilir
Gençlerbirliği'ne Eyüpspor'dan transfer
Habere Git

Türkiye Kupası şampiyonluğu var

Gençlerbirliği daha önce 2 defa Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Başkent ekibi 1986-1987 sezonunda Eskişehirspor'a 2-1 kaybettiği finalin rövanşında 5-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı ilk kez müzesine götürdü. Kulüp, 2000-2001 sezonunda da 2-2 sona eren finalin sonunda Fenerbahçe'yi penaltılarda 3-2 mağlup ederek, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı. Kulüp toplam 5 kez kupada final oynadı.

Gençerlbirliği 2018 yılında  Süper Lig'den 1. Lig'e düştü.  Bir sezon aradan sonra geri dönülse de yine 1 sezon Süper Lig'de oynadıktan sonra tekrar 1. Lig'in yolu tutuldu.

İkinci lige doğru düşüş oluyor

TFF 1. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği bu sezon topladığı 7 puanla sonuncu sırada yer alıyor. Başkent ekibi 18 karşılaşmada 1 galibiyet ve 4 beraberlik alırken 13 mağlubiyet alarak son sıraya yerleşti.

İlgini Çekebilir
Gençlerbirliği'nde kaleye transfer
Habere Git

İlhan Cavcav sezonunda düştüler

Kulüp, Murat Cavcav'ın başkanlığının 2. yılında "Gençlerbirliği'nin efsane başkanı" olarak görülen İlhan Cavcav'ın adı verilen 2017-18 Süper Lig sezonunda Ümit Özat'ın teknik direktörlüğünde ligi 33 puanla 17. sırada tamamlamış ve 29 yıl aradan sonra 1. Lig'e düşmüştür

Senin için hazırladığımız haberler