TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi belli oldu

Orhan Gülek
14.07.2021 - 15:44 | Son Güncellenme: 14.07.2021 - 16:20

TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi yapıldı. Peki ilk hafta maçları hangileri? İşte tüm detaylar...

TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi belli oldu

AJANSSPOR - HABER

TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki idari merkezinde gerçekleştirildi.

Kura çekimine TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.

Ligde yeni sezon 13 Ağustos'ta başlayacak ve 27 Aralık'ta ilk yarı sona erecek. 7 Ocak'ta ikinci yarısı başlayacak TFF 1. Lig, 15 Mayıs'ta tamamlanacak.

TFF 1. Lig'de 5, 17, 25 ve 33'üncü haftalarda ise maçlar hafta içi oynanacak. Her takım ilk yarı ve ikinci yarıda birer hafta olmak üzere 2 haftayı bay geçecek.

"Yolumuza devam ediyoruz"

Fikstür çekimi öncesi bir konuşma yapan TFF Başkanvekili Yılmaz Büyükaydın, "Uzun zamandır pandemi ile mücadeleyle yolumuza devam ediyoruz. Geçen yıl ligi el ele vererek sonlandırdık. Kulüplerimizin yaşadığı sıkıntıları biliyorum. Zaman zaman takım kurmakta zorlandınız, yapılan testlerle ilgili sorunlar yaşadınız ama çok şükür yaptığımız istişareler neticesinde ligleri oynatarak zevkli bir sezonu sonlandırdık. Bu da bizi ayrıca sevindiriyor. Bu ligi değerli kılan mücadelelere sahne olması, birçok takımın Süper Lig potansiyelinde takım kurması da bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

"VAR sistemini devreye sokmaya çalışacağız"

Bu sezon 12 farklı kentten 19 takımın katılımıyla 347 maç izleneceğini hatırlatan Büyükaydın şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz sezon bu ligde mücadele eden ve bir üst lige çıkan takımları kutluyorum. Uzun zamandır seyirci desteğinden yoksun olarak müsabakalara devam ettik. İnşallah bu yıl aşı ve salgındaki hafifleme nedeniyle yüzde 50 kapasite ile statlara taraftar almayı uygun gördüğümüzü açıklamıştık. Salgın daha da hafiflerse bu sayıyı arttırma arzusundayız. Bizim için taraftar futbolun olmazsa olmazı. Önümüzdeki sezon itibarıyla bu ligde VAR sistemi ile ilgili düşüncelerimizi önümüzdeki sezonla ilgili hazırlıklarımıza ciddi şekilde devam ediyoruz. Gerekli altyapıyı tamamladıktan sonra bu ligde de VAR sistemini devreye sokmaya çalışacağız. Burada en önemli olan insan kaynağı eğitimlerini vermek, yetiştirmek bizim görevimiz olacak. Başkanlarım sizden ricam genç oyunculara , altyapılara yatırım yapılması. Bu gençlere çok ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Teşvik anlamında da sizlere gerekli desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum." diye konuştu."

TFF 1. Lig'de ilk hafta müsabakaları şöyle:

  • Menemenspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor
  • Denizlispor-Royal Hastanesi Bandırmaspor
  • Balıkesirspor-Beypiliç Boluspor
  • Tuzlaspor-MKE Ankaragücü
  • Kocaelispor-Bereket Sigorta Ümraniyespor
  • Ankara Keçiörengücü-Altınordu
  • İstanbulspor-Manisa FK
  • Gençlerbirliği-Eyüpspor
  • Bursaspor-Adanaspor
  • Yılport Samsunspor-Bay geçecek
Senin için hazırladığımız haberler