TFF bunu hesaba katmadı: Locakondular

01.07.2021 - 17:18 | Son Güncellenme: 01.07.2021 - 18:09

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde seyirci kararını açıkladı. Ancak, bu kararın içinde "locakondu"nun statüsü yer almıyor. İşte detaylar...

TFF bunu hesaba katmadı: Locakondular

AJANSSPOR - HABER

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), statlardaki locaları yüzde yüz tribünleri ise yüzde 50 doluluk oranıyla açması akla "Locakondular ne olacak?" sorusunu getirdi.

Denizlispor öncü oldu

Geçen sezon TFF bir dönem tribünlerde locaların açılması kararını vermiş kulüpler bu fırsattan yararlanmak için harekete geçmişti.  Sezon sonu küme düşen Yukatel Denizlispor, Atatürk Stadı'nda normal tribünden bazı bölümleri geçici ve basit bariyerlerle ayırarak locaya dönüştürmüştü.  Stata yapılan 'locakondu' birçok kulübe örnek olmuştu.  Denizlispor'dan sonra aralarında Fenerbahçe'nin de bulunduğu kulüpler 'locakondu'ları doldurmuştu.

"TFF yönetmeliğinde yer almıyor..."

Basın tribününde yer alan az sayıdaki gazeteyeciye üç koltuk boş bırakılarak oturma zorunluluğu getirilirken, geçici localara alınan taraflar arasında sosyal mesafe uygulamasına uyulmadığı görülmüştü.

 

TFF'nin tribünlere yarı yarıya localara tam kapasiteyle seyirci alınma kararından sonra akla yine yaşanan bu görüntüler geldi. TFF'nin yönetmeliklerinde tribünlerin locaya dönüştürülmesi konusunda bir hüküm bulunmuyor. Kulüplerin, basit bariyerlerle yüzde 50 yerine yüzde 100 kapasiteyle seyirci doldurması mümkün görünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler