TFF, Fenerbahçe yöneticileri için savcıları göreve çağırdı

06.03.2022 - 23:05 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 11:06

İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart görmesinden sonra Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamaya TFF'den sert tepki geldi. TFF, Fenerbahçe yöneticileri için savcıları göreve çağırdı

TFF, Fenerbahçe yöneticileri için savcıları göreve çağırdı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldığı Trabzonspor karşılaşmasından sonra ortalık karıştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gece yarısı açıklamada bulunarak  "Yönetim Kurulu üyesi olduğunu unutup hakem atamalarına 'Yardımcı' olan kişi er ya da geç hesip verecektir" açıklamasında bulunan Fenerbahçe yöneticilerini hem savcılığa şikayet etti ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Fenerbahçeli yöneticilerine 6222'den suç duyurusu 

TFF'nin açıklamasında "Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde, sırasında ve sonrasında, resmi ve gayri resmi sosyal medya hesaplarında yer alan asılsız iddialarla ilgili, gerek kendi Hukuk Kurullarımız tarafından, gerekse 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında suç teşkil eden durumlara ilişkin, geniş kapsamlı inceleme başlatılmıştır" denildi.

Fenerbahçe'nin federasyon yönetim kurulu üyelerine ve atadığı görevlilere yaptığı suçlamaları 'kabul edilemez' olarak niteleyen TFF, açıklaması şöyle bitti: "Bu nedenle, 6222’ye aykırı inceleme ve işlemler için de Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Bu vesileyle, bir kez daha tüm futbol kamuoyunu sağduyulu olmaya çağırıyoruz."

Fenerbahçe, maç öncesi ve maçta tepki gösterdi

Fenerbahçe, Zorbay Küçük'ün gece yarısı hakem olarak atanmasından sonra ligin ilk yarısındaki Ali Şansalan'ın yönettiği karşılaşma hatırlatarak hakemden endişe duyduğunu açıklamıştı. İrfan Can Kahveci'nin 18. dakikasında İrfan Can Kahveci'nin tartışmalı bir kararla kırmızı kart görmesinden sonra ilk yarının bitmesiyle sarı lacivertliler TFF yönetimini suçlayan mejası sosyal medya hesabından yayınladı. Mesajda "TFF Yönetim Kurulu üyesi olduğunu unutup hakem atamalarına 'Yardımcı' olan kişi er ya da geç hesip verecektir" denildi. Mesajda, 'yardımcı' kelimesinin geçmesi TFF yöneticisi Servet Yardımcı'nın işaret edildiği yorumlarına yol açtı.  

 

 

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Ahmet Ağaoğlu'nun sözlerine cevap
Habere Git

Fenerbahçe: Bütün bilgi akışını paylaşacağız

Maç bittikten sonra kameralar karşısına geçen Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Fenerbahçe'ye sistematik haksızlık yapılıyor. Trabzonspor'un böyle bir şeye ihtiyacı yoktu. Önümüzdeki hafta elimizde bulunan bütün bilgi akışını paylaşmış olacağız. Bunun bir son bulması gerekir. Bu tip gecelerin, hadiselerin Türk futbolunda yaşanmaması gerekir" dedi.

İlgini Çekebilir
Tahkim Kurulu, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın cezasını onadı
Habere Git

Murat Sancak ağır konuştu, 6222'den kurtuldu

Geçtiğimiz günlerde TFF, hakemlerin içinde Fetöcüler olduğunu iddia eden Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a çağrıda bulunarak  elindeki belgeleri sunmaya davet etmişti. Sancak'a 3 ay hak mahrumiyeti cezası veren TFF, Murat Sancak için 6222 başvurusunda bulunmadı. TFF'nin Fenerbahçe yöneticileri için suç duyurusunda bulunması dikkat çekti. 1-1 berabere biten Beşiktaş -Adana Demirspor karşılaşmasının ardından hakem Ali Şansalan’ı hedef alan Murat Sancak, TFF Başkanı'na seslenerek ”Sayın Nihat Özdemir, hakemlerin içerisindeki FETÖ’cüleri temizle başkanım. Bunlar hep FETÖ’cülerin eseri. Her kurumda Emniyet’te, Askeriye’de FETÖ’cüler vardı da hakemlerin içerisinde mi yok!”” ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler