TFF maçları seyircisiz oynatacak iddiasına yanıt

Eren Tuncay
28.02.2023 - 00:01 | Son Güncellenme: 28.02.2023 - 00:08

Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerideki "Hükümet istifa" tezahüratlarından sonra gündemdeki liglerin seyircisiz oynanması, TFF'nin hiç gündemine gelmemiş.

TFF maçları seyircisiz oynatacak iddiasına yanıt

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında taraftarların hükümeti istifaya çağıran  tezahüratları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı doğrultusnda maçları seyircisiz oynatacağı iddiaları ortaya atıldı. Peki TFF'nin gündeminde seyircisiz maç var mı?

TFF kaynakları iddiayı yalanladı

Ajansspor'un TFF kaynaklarından aldığı bilgiye göre seyircisiz maç konusu gündemde değil. Federasyon kaynakları, seyircisiz maç konusunun ne TFF yönetiminde ne de kulüplerle yapılan görüşmelerde gündeme gelmediği kaydedildi.

Olaylar maçlardan sonra alevlendi

Süper Lig'de erteleme maçları oynanmıştı. Konyaspor'u 4-0 yenen Fenerbahçe'de sarı-lacivertli taraftarlar ve Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ta siyah-beyazlı taraftarlar, tribünlerde "Hükümet istifa" tezahüratı yapmıştı. Bunun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir." şeklinde tepki gösterip Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.

İlgini Çekebilir
Lale Orta, hakemleri kampa aldı eşi de eğitmen oldu
Habere Git

Tezahüratı desteklemeyen takımlar

Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ankara Keçiörengücü, Çaykur Rizespor, Erzurumspor, Afyonspor, Yeni Malatyaspor, Başakşehir, Ümraniyespor, Sivasspor, Denizlispor gibi takımlar, yaşanan olayların ardından "Sporu siyasete karıştırmama" ana temalı paylaşımlarda bulundular.

Kulüpler Birliği açıklama yayınladı

Kulüpler Birliği, "Tüm renklerimizle, var gücümüzle" başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Tüm renklerimizle, var gücümüzle" başlığıyla bir açıklama yayınladı. "Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadıkları gibi siyasi tartışmaların parçası da değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spor dışında herhangi bir alandaki tartışmanın parçası haline getirilmek istemiyoruz. Futbolseverler açısından da stadyumlar dil, din, ırk, siyasi görüş ayrımının yapılmadığı; birlik, beraberlik, kardeşlik dayanışma ve yardımlaşma gücünün ortaya koyulacağı alanlar olmalıdır." sözlerine yer verildi.

Büyükler, bildiriyi paylaştı

Kulüpler Birliği'nin yaptığı açıklamayı hangi takımların paylaşacağı merak konusuydu. Taraftarlarının tezahüratları üstüne Fenerbahçe ve Beşiktaş, Kulüpler Birliği'nin açıklamasını paylaşan takımlardan oldular. Galatasaray ve Trabzonspor da aynı şekilde açıklamayı paylaştılar.

İlgini Çekebilir
Sadettin Saran: 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkan da aynı tribünlerdi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler