TFF, Samsunspor'da Kaza Sonucu Hayatını Kaybedenleri Andı

Akın Ungan
20.01.2022 - 14:19 | Son Güncellenme: 20.01.2022 - 14:35

TFF, kazada hayatını kaybeden Samsunspor futbolcularını andı. 20 Ocak 1989 tarihinde ne oldu? Samsunspor trafik kazası ne zaman, nerede ve nasıl oldu?

TFF, Samsunspor'da Kaza Sonucu Hayatını Kaybedenleri Andı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 20 Ocak 1989 tarihinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Samsunspor kafilesini, yayınladığı mesaj ile andı.

"Samsunspor camiasının derin acısını yürekten paylaşıyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden paylaşılan anma mesajında, "Samsunspor futbol takımının 20 Ocak 1989’da Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve şoför Asım Özkan'ı saygı ve rahmetle anıyoruz. Türk futbolunu yasa boğan, kırmızı-beyazın yanına siyahın eklendiği elim kazanın 33. yılında Samsunspor camiasının derin acısını bir kez daha yürekten paylaşıyoruz" denildi.

Samsunspor, trafik kazası ne zaman, nerede ve nasıl olmuştu?

20 Ocak 1989 tarihinde, Malatyaspor ile oynayacağı müsabaka için yola çıkan Samsunspor kafilesi, sabah 09.30 sularında, Amasya'nın Havza ilçesinde bir kamyonla çarpıştı ve otobüs, uçuruma yuvarlandı. Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomic ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

Onur Şampiyonu ilan edildi

Acı olayın ardından Samsunspor, sezona devam edemedi. 1988/89 sezonunun kalan maçlarında hükmen mağlup sayılan Samsunspor, ligden düşürülmeyerek, TFF tarafından, "Onur Şampiyonu" ilan edildi.

Renklerine siyah da eklendi

Samsunspor, trafik kazasında hayatını kaybedenlerin anısına, Kırmızı-Beyaz renklerinin yanına siyahı da ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler