28 şampiyonluk için TFF'den yeni açıklama!

29.03.2021 - 09:12 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 09:17

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili başvurusu hakkında konuştu. Selim Soydan neler söyledi? İşte detaylar...

28 şampiyonluk için TFF'den yeni açıklama!

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki ikinci maçında Norveç'i 3-0 mağlup etti ve grupta 2'de 2 yaparak liderliğe yükseldi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, ay-yıldızlıların Türkiye'ye dönüşü sonrası Beyaz TV'ye konuştu. Soydan, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk tartışmaları ile ilgili de açıklama yaptı. Selim Soydan neler söyledi? Detaylar haberde...

"50 senenin en iyi takımı dediğimizde gülüyorlardı"

Öncelikle milli takımımızın aldığı galibiyeti değerlendiren Selim Soydan, "Bu takım son 50 senenin en iyi takımı. Bunu söylediğimizde gülüyorlardı. Türk Milli Takımı'nın tarihinde böyle arka arkaya kritik galibiyetler yoktur. 2 takıma 7 gol attık ve iyi top oynayarak yaptık bunları. Yani şans eseri falan değil" dedi.

"Norveç bizden korkuyormuş"

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Martin Linnes'in, 'Türkler Haaland ile yüzleşmekten korkuyor' açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Selim Soydan şunları söyledi: 

"İyi oynuyor bu takım. Yani bu takım Almanya ile deplasmanda oynadı ve 3-3 berabere kaldı. Rusya ile oynadı ve 2-1 yendi. Fransa'yı da yendik. Çok iyi bir takımımız var. Çok iyi bir hocamız var. Norveç bizden çok korkuyormuş. Biz onlardan değil. Herkes bizden korkacak. Çok iyi bir takımımız var. Bu takıma sahip çıkalım."

"28 şampiyonluk Fenerbahçe'nin hakkıysa alması lazım"

Öte yandan Selim Soydan, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk konusundaki başvurusu ile ilgili olarak da "Fenerbahçe'nin hakkıysa alır. Hakkıysa alması lazım" dedi.

Nihat Özdemir ne demişti?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, beIN Sports'ta yayınlanan be United programında Fenerbahçe'nin başvurusuna istinaden açıklama yapmıştı. Özdemir, "Bizden önceki bir federasyon zamanında ret var. İkinci kez gündeme getirdiler. Tabii ki haklarıdır. İnceleyeceğiz ve karar vereceğiz. Her detayı inceliyoruz" demişti. 

NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ... 

Mustafa Cengiz ne demişti?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yayıncı kuruluşta Nihat Özdemir'in yaptığı açıklamalar sonrası sert ifadeler kullanmıştı. "İflas eden tüccar eski defterleri karıştırırmış" diyerek Fenerbahçe'ye gönderme yapan Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin bu başvurusunun reddedilmesi gerektiğini ifade etmişti. 

MUSTAFA CENGİZ'İN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Senin için hazırladığımız haberler