TFF’den bilmece gibi talimat değişikliği

11.02.2021 - 13:14 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 14:44

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaptığı açıklamayla Covid-19 nedeniyle uygulanacak tedbirlere ilişkin olan talimatta değişiklik yaptığını açıkladı. Peki TFF, Covid-19 talimatında nasıl bir değişiklik yaptı? İşte detaylar...

TFF’den bilmece gibi talimat değişikliği

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün “Covid-19 Nedeniyle Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ta Değişiklik” başlığıyla bir duyuru yayınladı. Ancak duyuruda hangi maddede değişiklik yapıldığı çoğunlukla olduğu gibi belirtilmediği için ancak bir öncesinde yayınlanan talimatla dün yayınlananı birlikte açıp karşılaştırma yaparak değişikliğin ne olduğunu bulabildik.

Yapılan değişiklik talimatın “Organizasyon ve Sorumluluk" başlıklı 6. maddesi 13’üncü alt maddesinde yer alıyor ve daha önceden yer alan cümlenin tam ortasına yeni bir cümle eklenmesini içeriyor.

Bundan önce yazılı olan 13. alt madde şu şekildeydi:

13- Müsabakalarda refakatçi çocuk, maskot, müsabaka öncesi ve devre arası etkinlikleri, müsabaka öncesi orta yuvarlağa kulüp sponsor ve lig isim logolarının konulması etkinliği ve benzeri uygulamalar yapılmaz. Kulüplerin müsabaka öncesi sahaya pankartlarla çıkma etkinliği yapılmaz. TFF’nin izin verdiği sosyal ve toplumsal mesaj içeren pankartlar ile TFF’nin uygun göreceği pankartlar TFF temsilcisinin tribünlerde göstereceği yere asılır.

Alt maddenin yenilenen hali ise şöyle:

13- Müsabakalarda refakatçi çocuk, maskot, müsabaka öncesi orta yuvarlağa kulüp sponsor ve lig isim logolarının konulması etkinliği ve benzeri uygulamalar ile Kulüplerin müsabaka öncesi sahaya pankartlarla çıkma etkinliği yapılmaz. Bununla birlikte, talimatta belirtilen sağlık tedbirlerine uyulması koşuluyla TFF müsabaka öncesi ve devre arasında diğer etkinliklerin yapılmasına izin verebilir. TFF’nin izin verdiği sosyal ve toplumsal mesaj içeren pankartlar ile TFF’nin uygun göreceği pankartlar TFF temsilcisinin tribünlerde göstereceği yere asılır.

Eklenen cümle kalın olarak yazılı olan.

TFF’nin bu sezon için yayınladığı Süper Lig Statüsü Organizasyon ve Sorumluluk başlıklı 6. Maddesinin 14 numaralı alt maddesinde “Müsabakalardan önce yapılacak olan her türlü gösteri ve törenler TFF’nin iznine tabidir. TFF tarafından izin verilen gösteri ve törenlerin saha içerisinde ve yeşil zeminde müsabakanın başlamasına 45 dakika kala ve saha dışında (yeşil zemin dışında) müsabakanın başlamasına 18 dakika kala bitirilmesi ve sahanın müsabakaya hazır hale getirilmesi zorunludur” yazıyor.

Ancak Ziraat Türkiye Kupası Statüsü çok dar tutulmuş ve muhtemelen TFF orada da Süper Lig Statüsü uygulamalarını baz alıyor.

Peki, TFF durup dururken ortada görünürde hiçbir gerekçe yokken neden aniden talimata bu cümleyi ekleme ihtiyacı duydu? Orta yuvarlağa sponsor logosu ve pankartla sahaya çıkılması bile yasakken TFF birden neden müsabaka öncesi ve devre arasında etkinliklere izin verme yetkisine gerek duydu? Bu etkinlikler mesela neler olabilir? Bu izin sadece kulüpleri mi kapsamaktadır? Yoksa TFF’nin izin vereceği dışarından başka unsurlar da bu izni kullanabilecek midir? Kısaca yapılan talimat değişikliği tam bir bilmece gibi.

Bu yeni cümlenin ne anlama geldiğini ise muhtemelen TFF’nin bu cümleye dayanarak vereceği bir “etkinlik” izninde ancak anlayabileceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler