TFF'den tehlikeli Fenerbahçe ve Trabzonspor kararı

Ali Bozkurt
10.05.2022 - 00:45 | Son Güncellenme: 10.05.2022 - 08:09

TFF, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un aynı gün İstanbul'da maç yapmalarına karar verdi. İki takım taraftarının çeşitli yerlerde karşı karşıya kalma tehlikesi bulunuyor.

TFF'den tehlikeli Fenerbahçe ve Trabzonspor kararı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), pazar günü Trabzonspor-Altay maçının İstanbul Olimpiyat Stadı'nda 16.00'da Fenerbahçe-Karagümrük karşılaşmasını 19.00'da  oynanacağını açıkladı. İki takımın taraftarlarının toplu taşımada karşı karşıya gelmesi tehlikesi bulunuyor.

Trabzonspor'un Altay maçı Olimpiyat Stadı'na alındı

Trabzonspor, şampiyon olduğu Antalyaspor maçında taraftarlarının sahaya girmesinden dolayı para cezası aldı. Ancak stadın çimleri hasar görünce Altay karşılaşmasını Şanlıurfa'da oynamak için başvuruda bulundu. TFF, Şanlıurfa yerine karşılaşmanın İstanbul'da oynamasına karar verdi. Karşılaşma 15 Mayıs pazar günü saat 16.00'da Olimpiyat Stadı'nda oynayacak. Stadın 74 bin kişilik kapasitesi bulunuyor.

Fenerbahçe maçını aynı güne koydular

TFF, yine 50 bin 300 kişi kapasitesi Fenerbahçe Ülker Stadı'na saat 19.00'da Fenerbahçe-Karagümrük maçının oynanacağını açıkladı. İki camianın gergin günler yaşadığı ortamda maçın aynı gün İstanbul'da oynanması endişeleri arttırdı.

İlgini Çekebilir
TFF'den tehlikeli Fenerbahçe ve Trabzonspor kararı
Habere Git

Derbiden önce Ali Koç uyarmıştı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş derbi maçı öncesi yaptığı açıklamada "Pazar günü Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi var. Yenikapı'ya kutlama izni veriliyor. En azından polise acıyın. Beşiktaşlılarla karşı karşıya gelirlerse ne olacak? Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz! Aklınızı mı yediniz" demişti. Aynı akşam toplu taşıma araçlarında yaşanan kavga görüntüleri sosyal medyaya düşmüştü.

Ali Koç'un dediği oldu: Maç İstanbul'a alındı

Yine Fenerbahçe Başkanı, Trabzonspor'un Antalyaspor maçından dolayı seyircisiz ya da saha kapatma ceza almayacağını belirterek Trabzonspor-Altay maçıyla ilgili şunları söylemişti: "Kendi sahalarındaki maçlarını İstanbul'a almak istiyorlar. Bu provokasyon değil mi? Beşiktaş şampiyon olacak, son maçını Trabzon'da oynayacak! Galatasaray böyle bir maçı Eskişehir'de oynayacak! Fenerbahçe, Bursa'da oynayacak! Böyle şey olabilir mi?"

Toplu taşıma araçlarında karşıya karşıya gelebilirler


İki takım arasında son haftalarda yaşanan gerginliğe karşın TFF'nin bu kararı sonrası pazar günü İstanbul'un çeşitli yerlerinden Trabzon'u destekleyenler Olimpiyat Stadı'na giderken Fenerbahçe taraftarı da Kadıköy'e yol alacak. Bu da ki takımı destekleyenlerin toplu taşımada ya da alanlarda karşı karşıya kalma riskini barındırıyor.

Senin için hazırladığımız haberler