THY Eurolague’de ikinci hafta neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

16.10.2022 - 10:53 | Son Güncellenme: 16.10.2022 - 11:03

Euroleague’de Fenerbahçe Beko’nun evinde galip geldiği, Anadolu Efes’in ise deplasmandan mağlubiyetle döndüğü 2. haftanın en iyilerini derledik. İşte detaylar...

THY Eurolague’de ikinci hafta neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

Burak ALACA - AJANSSPOR

Türk Hava Yolları Euroleague’de ikinci hafta cuma gece oynanan karşılaşmalarla son buldu. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko evinde Maccabi Tel Aviv’i üstün bir oyunla alt ederken, Anadolu Efes ise uzatmaya giden maçta deplasmanda Monaco’ya mağlup oldu. 3 karşılaşmanın uzatmaları gördüğü heyecan dolu haftaya damga vuranları sizler için seçtik.

Haftanın takımı: Alba Berlin

İlk hafta Sırp ekibi Partizan’ı 100 sayı atarak alt eden Alba Berlin, bu sonucun bir tesadüf olmadığını bu hafta Olimpia Milano karşısında kazanarak ortaya koydu. Alman ekibi baştan sonra önde götürdüğü karşılaşmada farkı 17’ye kadar çekmeyi başardı. Son çeyrekte Milano farkı kapatıp maçı 70-70 ile uzatmaya taşısa da deplasman ekibi Alba Berlin, bu bölümde Tamir Blatt’in de etkili oyunuyla maçı 80-74 kazanmasını bildi.

Haftanın Maçı: Cazoo Baskonia – KK Partizan

Cuma gecesi Fernando Buesa Arena’da oynanan Cazoo Baskonia – Partizan maçı, adını uzun süre unutulmayacak karşılaşmalar arasına yazdırdı. Tam 199 sayının atıldığı karşılaşma, 4. çeyreğin sonları ve uzatma bölümünde kora kor mücadeleye sahne oldu. Maçın bitimine saniyeler kala Partizan 89-86 öndeyken Baskonia, Markus Howard’ın elinden bulduğu üçlük ile maçı uzatmalara taşıdı. İspanyol ekibinin 103-96'lık skorla uzatmalarda galip geldiği maç basketbol kalitesi olarak olmasa bile, seyir zevki açısından haftanın en iyi karşılaşmasıydı. Maçın ardından Baskonia 2’de 2 ile yoluna devam ederken, Zeljko Obradovic’in ekibi ikinci hafta sonunda çok yaklaşsa da galibiyetle tanışamadı. 

Haftanın Performansı: Markus Howard

Guard fabrikası Cazoo Baskonia’nın son ürünü Markus Howard! Daha önce Mike James, Shane Larkin gibi isimleri Avrupa basketboluna kazandıran İspanyol ekibinin bu yaz NBA’den kadrosuna kattığı Markus Howard, Euroleague’de 2. haftaya damga vurdu. Partizan karşısında Avrupa’nın bir numaralı organizasyonundaki henüz ikinci maçına çıkan 23 yaşındaki guard, uzatmaya giden maçta Sırp ekibinin potasına tam 33 sayı atarak maçı takımına getirdi. Maçı uzatmaya götüren üçlüğü sokan Howard’ın uzatma anlarında da eli titremedi. %67 ile 8 üçlük isabeti bulan Amerikalı oyuncu, maçta 7/19 dış atış isabeti bulan rakip Partizan’dan daha fazla üçlük attı. Genç yıldız haftayı 27 verimlilik puanı (PİR) toplayarak kapattı.

Haftanın Koçu: Israel Gonzalez

Israel Gonzalez ve Alba Berlin, Euroleague’de ilk iki hafta itibariyle Zeljko Obradovic ve Ettore Messina’nın ekiplerini alt etti. 10 milyon Euro gibi lig genelinde düşük sayılabilecek bir bütçeye sahip olan ve kadrosunda büyük yıldızlar barındırmayan Alba Berlin, kolektif oyunuyla kazanmaya devam ediyor. Bu hafta turnuvanın favorilerinden Olimpia Milano ile deplasmanda karşılaşan Israel Gonzalez’in ekibi, maç içinde farkı bir ara 17 sayıya kadar açsa da İtalyan ekibi farkı eritip maçı uzatmasını bildi. Uzatmalarda yıldızlarla dolu Messina’nın ekibi karşısında mental olarak maçtan düşmeyen ve soğuk kanlılığını koruyup maçı kazanan Alba Berlin’in koçu Israel Gonzalez, meslektaşları arasında haftanın en iyisiydi.

Haftanın “X” faktörü: Sertaç Şanlı

Barcelona bu hafta El Classico’da ezeli rakibi Real Madrid’i 75-73 mağlup etti. Karşılaşmanın takımı adına yıldızı milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı oldu. Sahada sadece 18 dakika 17 saniye kalan temsilcimiz, attığı 14 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Real Madrid’in katı çember savunmasını oluşturduğu şut tehdidi ile zayıflattı. Real Madrid’in bu sezon tüm kulvarlarda ilk yenilgisini aldığı maçta ekstra katkı sağlayan 31 yaşındaki oyuncu haftanın “X” faktörü oldu.

Haftanın hayal kırıklığı: Olimpia Milano

Şampiyonluk için ciddi bir aday olarak görülen Olimpia Milano, ligin düşük bütçeli ekiplerinden Alba Berlin karşısında evinde 17 sayıya kadar geri düştü. Maçın sonlarına doğru başta Kevin Pangos olmak üzere yıldızlarının sahaya karakter koymasıyla farkı kapatıp maçı uzatmaya taşıyan Messina’nın ekibi, skor anlamında kısır bir uzatma periyodu geçirip maçtan yenik ayrılarak beklenmedik bir sonuca imza attı.

Haftanın Sonuçları

  • Kızılyıldız 75-77 Panathinaikos
  • Monaco 95-92 Anadolu Efes
  • Barcelona 75-73 Real Madrid
  • Virtus Bologna 66-63 Bayern Münih
  • Fenerbahçe Beko 86-71 Maccabi Tel Aviv
  • Olympiakos 90-80 Zalgiris Kaunas
  • Cazoo Baskonia 103-96 KK Partizan
  • Olimpia Milano 74-80 Alba Berlin
  • Valencia 76-77 Asvel 

Euroleague, S Sport ve S Sport Plus’ta

Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu EuroLeague önümüzdeki 3 sezonda sadece S Sport ve S Sport+ ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler