THY Euroleague’in 6. haftasında neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

Eren Tuncay
06.11.2022 - 17:26 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 17:57

Euroleague’de temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’in yenilgiyle kapattığı altıncı haftanın en iyilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

THY Euroleague’in  6. haftasında neler oldu? Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

Burak ALACA – AJANSSPOR

Türk Hava Yolları Euroleague’de 6. hafta cuma akşamı geride kaldı. Temsilcilerimizden Anadolu Efes perşembe akşamı Audi Dome’da Alman temsilcisi Bayern Münih’e 81-78 mağlup olurken, Fenerbahçe Beko cuma günü Palau Blaugrana’da Barcelona’ya 81-80'lik skorla yenildi. Sizler için haftanın en iyilerini seçtik.  

Haftanın Takımı: Cazoo Baskonia 

İspanyol ekibi perşembe akşamı ligin iddialı ekiplerinden Maccabi Tel Aviv’i mağlup etti. Bu zaferde can alıcı nokta ise, rakip potaya tam 116 sayı göndermeleriydi. Joan Penarroya’nın ekibi karşılaşmada mutlak hakimiyet kurarak, İsrail ekibi karşısında tüm çeyrekleri kazanmasını bildi. 5 oyuncunun çift hanelere ulaştığı Bask Bölgesi ekibi toplamda 30 asist yaptı ve karşılaşmayı bir takım halinde kazanarak takdir topladı. Sezona iyi giriş yapan Baskonia bu maçla birlikte 6. maçında 4. kez kazanarak kendini ligin üst sıralarında tutmayı başardı. 

Haftanın Maçı: Panathinaikos – KK Partizan 

Haftanın maçı; hem atmosfer, hem anlam, hem de mücadele olarak OAKA’da oynandı. Zeljko Obradovic bu kez Partizan koçu olarak 13 yıl görev aldığı ve 5 defa Euroleague kazandığı Atina’ya döndü. Partizan henüz ilk çeyrekte karşılaşamaya etkili bir giriş yaptı ve bunu ilk yarıya da yaymayı başardı. Devreye girildiğinde skorbord 54-41 Partizan lehineydi. Ama üçüncü çeyrek itibariyle Yunan ekibi rakibine galibiyeti armağan etmeyeceğini açıkça gösterdi. Rakibini bu periyotta ezen Panathinaikos son çeyreğe girerken farkı 4’e kadar indirdi. Müthiş bir çekişmeye sahne olan son periyotta ise Partizan zora soktuğu karşılaşmada galibiyeti hanesine yazdırmayı bildi. Sırp ekibinde Kevin Punter 29 sayı atarken ona uzunlar Mathias Lessort ve Zach Leday double-double ile katkı verdi.

Fenerbahçe döneminden de hatırlayacağımız üzere “OAKA’da Obradovic varsa, Obradovic kazanır” gerçeği yine gözler önüne serilmiş oldu. 

İlgini Çekebilir
Euroleague'de Final Four, Dubai’ye gidebilir!
Habere Git

Haftanın Performansı: Dzanan Musa 

Real Madrid zorlu Milano deplasmanında 83-77 kazanırken, haftanın performansı Bosna Hersekli forvet Dzanan Musa’dan geldi. Eski Anadolu Efesli oyuncu Olimpia Milano karşısında; 4/4 boyalı alan ve 5/8 üçlük isabetiyle 25 sayı, 5 ribaund ve 5 asist yaptı. Musa bunların beraberinde 31 verimlilik puanı toplayarak da bu alanda haftanın lideri oldu.  

Haftanın Koçu: Andrea Trinchieri 

İtalyan koç ve ekibi son yıllarda olduğu gibi Anadolu Efes’e ters gelmeye devam ediyor. Bu sezona 0/5 gibi korkunç bir seri ile başlayan Bayern Münih, kötü gidişata son şampiyon karşısında dur dedi. Trinchieri ve oyuncuları, mutlak favorinin Anadolu Efes olduğu karşılaşmanın hiçbir kısmında oyun üstünlüğünü rakibe vermedi. Baştan sona başa baş, hatta belki de bir adım önde götürdükleri mücadelenin son anlarında da soğukkanlılığını koruyan Bavyera ekibi maçı rahat kazanması beklenen Anadolu Efes karşısında sezonun ilk galibyetini aldı.  

Haftanın “X” Faktörü: Edgaras Ulanovas 

Zalgiris Kaunas’ın sezonun formda ekibi ALBA Berlin’i 88-81 mağlup ettiği maça eski Fenerbahçeli forvet Edgaras Ulanovas damga vurdu. Litvanyalı oyuncu skorer kimliği ile bilinmese de Alman ekibi karşısında 22.05 dakika süre alıp, %90 saha içi isabetiyle tam 21 sayı attı. Takımın en skorer oyuncusu olan 30 yaşındaki oyuncu maçta 4 üçlük isabeti kaydetti. Zagiris Kaunas bu sezon 3. galibiyetini alırken, Edgaras Ulanovas da haftanın “X” faktörü oldu. 

İlgini Çekebilir
EuroLeague'den yeni format önerisi!
Habere Git

Haftanın Hayal Kırıklığı: Anadolu Efes 

Sezona kötü bir giriş yapan ve ilk 5 maçta 2 kez kazanmayı başarabilen Anadolu Efes’in bu hafta Bayern deplasmanında zincirlerini kırması bekleniyordu. Fakat Audi Dome’da durum böyle olmadı. Maçta rakibine tam 18 hücum ribaundu veren son şampiyon, boyalı alan üstünlüğünü tamamen rakibe teslim etti. Will Clyburn ve Vasilije Micic’in skor yükünü çektiği ekipte, bu iki isme 11 sayı atan Ante Zizic hariç katkı gelmedi. Maç genelinde takım halinde sadece 13 asist yapan Anadolu Efes yayın gerisinden de yalnızca 6 isabet bularak, deplasmandan galibiyetle dönmeyi başaramadı. Takım halinde oynayamayan Anadolu Efes 6. haftanın hayal kırıklığı oldu. 

6. haftanın sonuçları 

Cazoo Baskonia 116-87 Maccabi Tel Aviv 
Bayern Münih 81-78 Anadolu Efes 
Olimpia Milano 77-83 Real Madrid 
Panathinaikos 89-91 KK Partizan 
Olympiakos 82-83 Valencia 
Zalgiris Kaunas 88-81 ALBA Berlin 
Barcelona 81-80 Fenerbahçe Beko 
Virtus Bologna 79-84 Asvel 

Euroleague, S Sport ve S Sport Plus’ta 

Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu EuroLeague önümüzdeki 3 sezonda sadece S Sport ve S Sport+ ekranlarında izleyici ile buluşacak. 

Senin için hazırladığımız haberler